Az állam miért nem gondol az elváltakra?
Elváltként most tapasztaltam, hogy semmilyen állami kedvezmény/segítség nem áll rendelkezésre. Egyedül maradtam egy hitelben és 2 gyerek utáni gyerektartás után alig marad pénzem, hogy megéljek. 20 év kemény munka után majdhogynem a nélkülözés szélén táncolok. A pénzemet a családomra költöttem, plusz a volt nejem is alaposan kiforgatott. Férfiként a bíróságon úgy éreztem, labdába sem tudok rúgni.
A családosoknak meg eközben tömik a milliókat.
Ilyen kiszolgáltatott helyzetben még életemben nem voltam.
Normalis esetben valas utan se egyedul neveled a gyereket, ha meg igen akkor arra ott a tartasdij,, igy a valasnak nem kene lenyeges hatassal lennie a teljes csalad anyagi helyzetere.
Es az se igaz hogy elvaltak nem kapnak tamogatast, pelda kedveert megneztem a nagycsaladosok autovasarlasi tamogatasat, jar elvaltaknak is. Nyilvan olyan tamogatast ami nem meglevo csak elvallalt gyerek utan jar azt nem fogtok kapni.
Kedves első, mint írtam, megélhetési gondjaim vannak, így az autóvásárlási támogatással nem sokra megyek.
- Fizetek egyedül egy két főre felvett hitelt
- Két gyerekre fizetek gyerektartást
- Elvették a családi adókedvezményemet is
Gondolom nem elvettek az adokedvezmenyt, hanem helyetted az kapja aki valoban neveli a gyereket, az anyjuk. Miert kapnad te.
Lakashitelt te bajod ha egyedul fizeted, ketten vettetek fel akkor nem csak a te felelosseged.
Nagyon szomoru dolog a valas, es nem kivanom senkinek hogy rakenyszeruljon, de az allam nem tud felelosseget vallalni azert hogy az emberek jelentos resze atgondolatlanul hazasodik, majd megintcsak atgondolatlanul vallal gyereket.
Megértem a helyzetet, láttam/hallottam tágabb ismerősi körben ugyanezt, nyilván szar. Viszont ez tényleg nem állami feladatkör. A szociálpolitika alapja, hogy aki tud, az gondoskodjon önmagáról. A családokat nyilván támogatni kell több okból is, de egyedülálló, dolgozó felnőtteket nem.
Add el a lakást, vegyél kisebbet. Illetve szarul hangzik, de keress új párt.
"Fizetek egyedül egy két főre felvett hitelt"
És abban a lakásban laksz. Ha nem lenne ez a lakhatási lehetöséged, akkor fizethetnél albérletet, ami valószínüleg még több és tényleg kidobott pénz.
"Két gyerekre fizetek gyerektartást"
Ezek a te gyerekeid, az természetes, hogy az eltartásukat részben fizeted!
"Elvették a családi adókedvezményemet is"
Mivel nem családban élsz, ezért nincs mire kapni a kedvezményt!
6-os: gondolom, azért egyedül fizeti a lakáshitelt, mert abban a lakásban lakik!
A másik fél meg fizeti az albérletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!