Valaki meg tudná nekem magyarázni hogy mi a pláne ebbe a vevőnek, hogy egy lakás "bérleti jogát" vásárolja meg?
"Mondjuk az, hogy nincs pénze lakást venni és az így szerzett lakás bérleti díja jóval kevesebb, mint a piaci. Egyébként meg mi az, hogy 5-15 millió? A kettő közel sem ugyanaz."
Nem tartom életszerűnek hogy az akinek nincs pénze saját ingatlant venni, az majd pont azért fog 5-10 vagy akár 15 milliót hogy egy bérleti jogost vásárolhasson.
Nem haszonélvezet. Csomó ilyen hirdetés van hogy bérleti jogot hirdetnek.
Csak nem tudom hogy ki hajlandó ilyen relatíve nagy összeget egy bérleti jogért kiadni,
Mostani törvény javaslatot, ha megszavazzák, akkor nagyon jól járhat vele az ember.
"A vételi joggal érintett lakás vételára
a) a forgalmi érték 30%-a, ha a bérleti jogviszony időtartama 2021. január 1-jén nem éri el az egy
évet,
b) minden bérleti jogviszonyban töltött év után – az a) pontban foglalt kedvezményen felül –
további 1%-kal alacsonyabb, de legalább a forgalmi érték 15%-a.
(4) A vételár egy összegben való megfizetése esetén a vételár mértéke a (3) bekezdés szerint
számított összeg 70%-a."
7. a mostani javaslat az ebben az évben vett bérleti jogokra nem vonatkozik, csak a korábban szerzettekre.
Kérdező: a Budai várban nem fog venni 5-15 millióért lakást, de még 30-40 millióért sem. Viszont bérleti jogot vehet 5-15 millióért.
De mi van ha a tulajdonos a bérleti jog lejárta után nem szándékozza eladni a lakást a volt bérlőnek nyomott áron, hanem eladja rendes áron másnak? Ilyenkor a volt bérleti jogtulajdonosnak elővásárlásai joga van? Vagy akkor meghirdeti újra a bérleti jogot. Vagy kötelező jelleggel adni kell a lehetőséget akkor a a volt bérletijogtulajnak hogyha akarja akkor kiválthatja az ingatlant?
Meg ezt magán ember is csinálhatja az ingatlanjával?
Mert azt értem hogy az önkormányzati lakásoknál az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése a cél. De ha magán ember jegyeztet be ilyen az ingatlanjára az szarul jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!