Érvényes (bármire) egy olyan lakásbérleti szerződés, amit mindkét fél aláírt, de a szerződésben foglalt fizetés (aláíráskor a bérleti díj+kaukció kifizetése) nem történt meg? A bérlő ígérgetett, hitegetett és a végén nála maradt egy aláírt példány.
Birtokba adás nem történt, és részünkről el is álltunk a szerződéstől (amit az aláírás pillanatában már nem teljesített ugye), de nem tudom, hogy jogi szempontból mire mehet a ő aláírt példányával. Nyilván jó lenne visszakérni, de úgy tűnik, nem az a fajta...
(a nemfizetésre van tanu)
Kaució , bocsánat.
Ha tartozik neked, akkor egy aláírt szerződéssel bemész egy közjegyzőhöz és beadsz egy fizetési meghagyást.
Ő nagyjából semmire nem megy a papírral, mivel nem fogja tudni igazolni, hogy fizetett neked.
Kaució , én bocsánat. :D
Értem, köszönöm! De nem akarom már, hogy fizessen, és beköltözzön, Isten őrizz!!! Inkább az érdekelne, hogy ő követelhet-e bármit a szerződés alapján (a ki nem fizetett bérleti díj+kaució összegét mondjuk). A szerződés aláírásával elismertem, hogy fizetett (amit ugye nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!