Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi erről a véleményetek?...

Mi erről a véleményetek? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Értelmiségi de átlagos keresetű családból származom, nekik nem a pénz fontos. Erős, pénzes gyerekek által kedvelt gimnáziumban jártam, a gazdag osztálytársaim már 12-13 évesen beutazták szinte az egész világot, nagyon rosszul éreztem magam miatta. Már akkor csak egymással barátkoztak, légüres térben éreztem magam, jó jegyük volt, mivel nyaltak a tanároknak, engem nem kapcsolatépítésre neveltek a szüleim sajnos. (mindig is átlagos képességű voltam) Ezek a társaim most menő egyetemre járnak, sokan külföldi magánegyetemre, én meg sima nyelvszakra, ők is befolyásosak lesznek, mint a szüleik, én meg csak egyszerű tanár (kispénzű szüleim nyomatják). Tényleg csak gazdag emberek gyerekeiből lesz sikeres ember? Meg azokból akik átgázolnak mindenkin?

2021. máj. 10. 12:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
De, a nyelvszakot én választottam hogy egy multihoz meg külföldre is jó. Anyámék azt szeretnék mesternek végezzem el a tanár szakot, ami egyenes út lenne hogy szegény és motiválatlan legyek.
2021. máj. 10. 13:25
 12/16 A kérdező kommentje:
#10, a kérdés az volt hogy "Tényleg csak gazdag emberek gyerekeiből lesz sikeres ember? Meg azokból akik átgázolnak mindenkin?"
2021. máj. 10. 13:26
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

"Tényleg csak gazdag emberek gyerekeiből lesz sikeres ember? Meg azokból akik átgázolnak mindenkin?"

Nem.

2021. máj. 10. 13:27
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"különösen rossz véleménnyel vannak a gazdagokról"

Ez egy komoly probléma. Nem ritka, hogy egész generációkat tartanak alsó szinten az ehhez hasonló hiedelmek.

Azt is kérdezed, hogyan lehetnél gazdag. Tanárként biztos nem.

Úgy veszem észre, hogy kizárólag alkalmazotti munkakörökben gondolkodsz. Ezt megértem, hiszen nekem is ezt a szemléletet adták át a szüleim, nem is gondoltam sokáig arra, hogy bármi másra képes vagyok.

Mégis azt mondom, nyolc év vállalkozással a hátam mögött, hogy a vállalkozásban jóval több perspektíva van mind szakmailag, mind anyagilag. Tény, hogy némileg küzdelmesebb, magadra vagy utalva, de a lehetőségek teljesen mások, mint egy alkalmazotti állásban (úgy is lehúztam nyolc évet).

Önképzéssel, bátorsággal és szisztematikus munkával nagyon messzire el lehet jutni.

2021. máj. 10. 13:34
 15/16 anonim válasza:

Üdv

Először is ott elvetélt ez a történet hogy itt keresed a választ.

De egyébként nem csak úgy lehetsz gazdag hogy átgázolsz mindenkin csak egész egyszerűen az esetek többségében ez az egyszerűbb és gyorsabb módszer. És hát ugye az emberek 90% a nem szeret feleslegesen szenvedni.

A másik pedig ez az egyik legnagyobb hülyeség hogy tanárként nem lehet meggazdagodni. Az tény hogy nem mindegy mit tanítasz. Rengeteg egyetemi tanár van aki sikeres vállalkozó. Gondolj csak bele elmész egyetemre mellette tartasz magán órákat szép summákat összeszedsz vele és már indulhat is a biznisz és ezen a ponton érdemes olyan vállalkozást indítani ami kapcsolódik ahhoz amit tanítasz.

De ez csak egy dolog és nagyon nem értek hozzá de én úgy gondolom hogy ez csak hozzáállás kérdése. Nekem még egy jó ötletem vagy üzletem se volt szaros 4-5 kilóért dolgozom havonta pedig már nagyon unom hogy csóró vagyok. De itt van nevelőapám 16 évesen kirakta az anyja most 48 éves 10 éve kb csak hereverézik, nyugdíjazta magát és milliárdos( ezt úgy ertsd hogy 1-2 milliárd között van a vagyona) azért mert ő mindenben az üzletet látja és a pénzt.

2021. máj. 12. 21:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Az komoly, gratulálok nevelőapukádnak.Hát én sem szeretnék 70 éves koromig dolgozni

2021. máj. 28. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!