Szerintetek az új szabály értelmében tényleg lesz vám eljaras és minden aliexpress - es rendelés után kell majd áfát fizetni?
Nagyon sokat rendelek az, Aliról. Főleg filléres dolgokat a gyerekeimnek. Matricák. Sütő formák. A világ végén lakom egy tanyán. Boltba, főleg játék boltba nagyon ritkán jutok el és az elég drága. Rengeteget sporolok a rendelésekkel.
Vajon ez igaz? Lesz kapacitása a postának minden csomagot ellenőrizni? Mennyire lassul le így az egész, mennyire drágább így, vajon majd még mindig megeri igy rendelni?
Mi a véleményetek? Van aki postán dolgozik, és hallott valamit, ti hogy készültök az extra dompingrr? Vagy ezt anav intezi?
*Forrás : [link]
Én azt olvastam, és úgy értelmeztem, hogy 22 euro alatt csak áfát kell fizetni, a fölött pedig vámot is kell fizetni meg áfát is.
file:///C:/Users/Szocsz%C3%B6v/Downloads/A_kis_ertek__kuldemenyek_afamentessegenek_megsz_nesevel_kapcsolatos_tudnivalok%20(2).pdf
Oké....
De az afa a lenyeg.
Az ~33%. A vám ~3%.
Az áfa 27%...
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy lesz e vámügyintéző díj csomagonkent, az ugyanis 3000 Ft...
Otejoeg! Erre nem is gondoltam 4-es!😵
Hát egy 100ft-os matrica utan 30ft es 3000 ft-ot nem szivesen fizetnék 😂
A nagyobb áruházak tudnak majd alkalmazkodni az EU-s szabályokhoz, beszedik előre az ÁFÁ-t, és neked nem lesz dolgod vele. Elvileg...
Általában pedig arról volt szó, hogy egy adott felületen magadnak kell majd intézni a vámolást-bevallást, így nem lesz vámeljárás a szállító (Posta) részéről, így nem lesz a vámeljárás díja sem.
Az persze igaz, hogy 27%-kal drágulnak a kis gagyik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!