Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehetséges 45 millió hitelt...

Lehetséges 45 millió hitelt felvenni önerő nélkül?

Figyelt kérdés
Ez csak egy elméleti kérdés. Tegyük fel van egy ingatlan, ami 45 millió forint. Nincsen önerőnk, csak 1-2 millió forint. Felvennénk a babavárót (10 millió), és azt használnánk önerőként 3 hónap elteltével. Felvennénk még 15 millió csok hitelt, illetve a 20 millió jelzáloghitelt, melynek a fedezete a megvásárolandó ingatlan lenne. Nekem és a feleségemnek a havi nettó fizetésünk összesen 450 ezer forint. Kapnánk ilyen feltételek mellett ennyi hitelt, vagy teljesen lehetetlen? Ha az, mennyi lenne a maximum hitel, amit a babaváró és a csok hitel mellé jelzálogként fel tudnánk venni?

2021. ápr. 23. 13:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Használt, vagy új ingatlanról van szó? Mert maga a CSOK is levesz valamennyit a hitelből. Ha új, akkor 10 (baba) + 10 (CSOK támogatás) + 15 (CSOK hitel) + 10 (sima hitel). Ha használt, akkor 10 (baba) + 2,2 (CSOK támogatás), 15 (CSOK hitel) + 17,8 (sima hitel). Új lakásnál picit jobbak a hitelezési adatok.

Bár ennyivel előre felesleges érdeklődni, mert nem lehet tudni, akkor is lesznek-e még ezek a támogatások, pláne, hogy a feltételek is ilyenek lesznek-e, hogy alakul a fizetésetek és az egyéb hitelezési szabályok, sorolhatnám.

2021. ápr. 23. 15:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Persze tudom hogy korai, illetve ahogy írtam is ez még bőven csak elmélet egyelőre. Csak nem vagyok képben szerencsére hitel fronton, ezért gondoltam, hogy kicsit utána járok, hogy legalább azzal tisztában legyek, hogy 10-20-50 millió a reális vagy egyáltalán mennyi.
2021. ápr. 23. 15:50
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Vagy a CSOK, vagy a Babaváró önerőnek számítható.

De a nettótok csak addig ennyi, míg meg nem jön az első gyerek.

Én a két ingyenhitel mellé eladnám azt a lakást és majdhogynem kilenne a vételár.

2021. ápr. 23. 17:31
 14/16 anonim ***** válasza:
58%
Jajj ez annyira tipikus. Párocska önerő nélkül, minden sz@r kormányzati "támogatást" félvéve, nyakig eladósodva ugrana bele egy ingatlanvásárlásba egy erősen túlárazottt piacon, miközben a válság bármikor beüthet. Aztán meg ha megszalad majd a törlesztő, akkor mentek majd sírni állambácsihoz.
2021. ápr. 26. 14:48
 15/16 anonim ***** válasza:
33%

"Bár ennyivel előre felesleges érdeklődni, mert nem lehet tudni, akkor is lesznek-e még ezek a támogatások...."

Hát nagyon ajánlom az Államnak, hogy legyenek mert nekem ehhez még nőt kell találnom. És nem nagyon tolonganak.

De azt se bánnám, ha nőt adna az Állam (pénz helyett) mert pénzt azt tudok keresni, nőt már nem nagyon. Annyi kérésem lenne hogy lehetőleg szép legyen és kedves. De nem baj az se ha nem szép, csak ne legyen kifejezetten csúnya, lehet vak is (sőőőt). Csak legyen kedves.

2021. ápr. 27. 02:36
 16/16 anonim válasza:
60%
A 15-ös nem idióta csak realista. Nem véletlenül tanították azt a szüleink, hogy addig nyújtózkodj amíg a takaród ér.
2021. máj. 4. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!