Hogy néz ki a kriptovaluta portfóliód?
Elegem van, hogy már 5 éve folyamatosan hülyének érzem magam, hogy nem szálltam be előbb. Természetesen most is azt érzem, hogy már késő, de mivel végig azt hittem, és sose volt az, eldöntöttem, hogy veszek 3 millió forint értékben kriptovalutát. Aztán lássuk mi lesz belőle.
Rászántam a témára egy munkanapot, elolvastam jópár cikket, hogy legalább minimálisan képben legyek.
A két nagy szereplő a Bitcoin és az Ethereum, de mindkettőnek megvannak a maguk problémái, pl. irgalmatlan utalási költségek és várakozási idő. Az Ethereum esetében erre készülőben van valami megoldás, a Bitcoin viszont olyan, amilyen. De a lényeg az, hogy egyik sem tökéletes technológia, és folyamatosan jönnek új versenyzők, amelyek vagy egy konkrét alkalmazási területre fókuszálnak, vagy az alapfunkciókat próbálják jobban csinálni. Köztük néhány ígéretes projekt, és rengeteg hulladék. Ezek az altcoinok/shitcoinok.
A 3 milliót úgy akarom felosztani, hogy a fele Bitcoin/ETH, a másik fele meg rizikós altcoin, de ezeket nem ismerem, ezért vagyok kíváncsi, hogy akinek vannak kriptó befektetései, miket tartanak. Altcoinból szívesen vennék 5-10 félét, egyenként olyan 100-200e forint értékben, hátha pont beletrafálok abba, ami 5 év múlva nő óriássá.
Aztán ha az egész elúszik, ez van, de legalább nem érzem azt többé, hogy meg se próbáltam.
131
Mi az a Tinyman?
4chant ismerem, de mi az a biz?
(Aktívan kriptózok, de shitekkel annyira nem.)
Kérdező
50% btc
25% eth
25% sol, algo, avax
#132: a Tinyman az eddigi egyetlen DEX az Algorandon, olyan mint a PancakeSwap a BSC-n csak szarabb. Viszont még csak most indul be.
A hétvége kész őrület volt, az Akitám aminek sajnos még pénteken a felét eladtam ment azóta még egy akkorát hogy beszartam, ma megint eladtam a felét és még ezt is megbánhatom. Ez az egyetlen coin amiből tízezres nagyságrendű algot lehetett kihúzni (ha nem szarok be pénteken, nekem is összejött volna), a többinek nincs akkora likviditása mint ennek, de még lehet.
Sajnos brutálisan megszaporodtak a rugpullok, már nem az van mint az első hetekben hogy bármit veszel, keresel rajta. Sokat beszoptam én is, de ami bejött az sokszorosan kárpótolt. A 4chan biz a 4chan kriptós része, guglizz rá. Sajnos ellepte a szar a Tinymanes threadeket, már inkább nem is ajánlom. A tinychart.org-ot nézd, 2-6 oldal között. Kerüld el azokat, ahol a kis likviditás mellett a többihez képest kiugróan nagy market cap van, ezeket mindig túl türelmetlen scammerek csinálják. A türelmes scammerek coinjai a jók, akik sok pénzt akarnak keresni és nem ruggolnak 2 forintért, hanem hagyják a korai beszállókat is nagyot nyerni.
Ha most shitcoinozol először, készülj fel sok sok szopásra. Kell hozzá a tapasztalat, én ezt április-májusban szereztem meg a BSC-n, miután kiírtam a kérdést. Sajnos nem lehet megúszni, de szerencséd bármikor lehet és kispénzű ember eleve csak ezen tud igazán kaszálni, nem a top 100-as biztonságos coinokon.
Skacok, egy totál béne kérdésem lenne, előre is bocsi érte, de felteszem: igaz, ha elkezdem ezt a kriptot, csak annyit bukhatok el összesen, amennyit beleteszek?
Tehát olyan nincs, hogy olyan minuszba megyek, hogy még utána kelljen fizetnem X százezreket? XD
Mondjuk ha beszállok 200 ezer Ft-tal, akkor legrosszabb esetben is 200 ezer forintot buktam csak és hagyom az egészet igaz?
Tényleg sorry ha buta kérdés xD
Nem fog kijönni hozzád senki, hogy további pénzeket vasaljon be tőled, ha erre gondolsz. Adózni pedig Magyarországon a készpénzre visszaváltott kriptó nyereség után kell, tehát ott se lehet ilyen gondod, hogy nulla alá mész.
Németországban már kicsit más a helyzet. Ha itt egy adóhatóságnak beszámolási kötelezettséggel rendelkező tőzsdén nyereséget csinálsz, majd egy hibának köszönhetően (pl. saját tárcába kiutalásnál) elveszíted a kriptódat, akkor bajba kerülhetsz, mert adóznod kell utána, és nehéz lesz bemesélned nekik, hogy elveszett a kriptód.
Eleinte ez nekem is kérdés volt, de úgy nézd, hogy az oké, hogy pénzt fektettél be, de azért kaptál valamit. Szóval ha van mondjuk 1 bitcoinod, az ugyanúgy megmarad, ha nullát ér, csak az értéke változik. Tehát mínuszba nem mehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!