Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy néz ki a kriptovaluta...

Hogy néz ki a kriptovaluta portfóliód?

Figyelt kérdés

Elegem van, hogy már 5 éve folyamatosan hülyének érzem magam, hogy nem szálltam be előbb. Természetesen most is azt érzem, hogy már késő, de mivel végig azt hittem, és sose volt az, eldöntöttem, hogy veszek 3 millió forint értékben kriptovalutát. Aztán lássuk mi lesz belőle.

Rászántam a témára egy munkanapot, elolvastam jópár cikket, hogy legalább minimálisan képben legyek.

A két nagy szereplő a Bitcoin és az Ethereum, de mindkettőnek megvannak a maguk problémái, pl. irgalmatlan utalási költségek és várakozási idő. Az Ethereum esetében erre készülőben van valami megoldás, a Bitcoin viszont olyan, amilyen. De a lényeg az, hogy egyik sem tökéletes technológia, és folyamatosan jönnek új versenyzők, amelyek vagy egy konkrét alkalmazási területre fókuszálnak, vagy az alapfunkciókat próbálják jobban csinálni. Köztük néhány ígéretes projekt, és rengeteg hulladék. Ezek az altcoinok/shitcoinok.

A 3 milliót úgy akarom felosztani, hogy a fele Bitcoin/ETH, a másik fele meg rizikós altcoin, de ezeket nem ismerem, ezért vagyok kíváncsi, hogy akinek vannak kriptó befektetései, miket tartanak. Altcoinból szívesen vennék 5-10 félét, egyenként olyan 100-200e forint értékben, hátha pont beletrafálok abba, ami 5 év múlva nő óriássá.

Aztán ha az egész elúszik, ez van, de legalább nem érzem azt többé, hogy meg se próbáltam.

2021. ápr. 14. 16:07
 91/140 anonim ***** válasza:
100%
most elég pocsékan néz ki :D
2021. máj. 31. 15:54
 92/140 A kérdező kommentje:

Shitcoinvadászat kinek hogy megy? Nekem semmi értelmes nem akadt horogra már egy ideje, meg mintha a hangulat is kókadna a BSC-n, nincs már meg az a bevállalós optimizmus mint áprilisban. Meg jó is lenne valami új helyet találni ahol 99% helyett csak 95% a scamcoinok aránya, mert lassan agyrákot kapok.

Mik a trendek, hova érdemes menni? MATIC-ról hallottam hogy azzal ETH alapú shitcoinokat is értelmesen lehet tradelni, ezt próbálta valaki? Más blokklánc is érdekel.

2021. jún. 4. 14:52
 93/140 A kérdező kommentje:
A másik amin gondolkozom hogy BSC-ről kihúzom azt a pár BNB-met ami maradt és beszállok a Yieldly nevű dologba, ami az Algorand chainen lesz majd a helyi PancakeSwap. ALGO-m már van mivel az ADA-t és IOTA-t eladtam és főleg ALGO-t vettem belőle, ugyanis eldöntöttem hogy nem tartok olyan "komoly" coint ami top 100-as, de működő termék nélküli állapotban van. Igazából az ETH-val is hasonlóan vagyok, de azt még nem mertem eladni.
2021. jún. 4. 15:08
 94/140 anonim ***** válasza:
100%

igazából nem a BSC hanem a félelem, ELON és a többi patkány munkái.

most csalafinta módon alacsonyak a gas fee-k az ethereumon, de aztán mikor megint beindulunk megint eladhatjátok a házatokat egy egy trade miatt.

shitcoinok vannak, de az éjszakai meggazdagodást jobb lenne nem komolyan venni.

2021. jún. 4. 17:06
 95/140 A kérdező kommentje:

Ha van isten ez az ALGO nagy coin lesz. Meghallgattam egy podcastot a fő devvel, Lex Fridman podcast Silvio Micali epizód ha valakit érdekel (a legutóbbi Buterines is nagyon jó amúgy)

Zseniális a sorsolt szavazás alapú mining, instant forkless finality, beépített smart contract legókockák biztonsági funkciókkal stb. Hallottam már róla korábban de a részleteknek nem néztem utána. Most igen, és elég beton

2021. jún. 6. 13:03
 96/140 A kérdező kommentje:
Igazából még talán a smart contract nyelvét is érdemes lenne megtanulni és lemásolni pár ötletesebb shitcoint.
2021. jún. 6. 13:06
 97/140 anonim ***** válasza:
Hol lehet venni Algot?
2021. jún. 6. 13:12
 98/140 A kérdező kommentje:

Binance-en van ALGO/USDT pár, én ott vettem. A felét kiutaltam saját tárcába (5-6% APY autostake) a másik felét Binance akciókban stakeltem magasabb APY-n, de ezek 15-90 napig tartanak csak, limitesek és gyorsan elfogynak. Mondjuk annyira olcsó és gyors ki-beutalni az ALGO-t hogy tarthatod kint is az ALGO-d, és ha felbukkan egy Binance stake akció, beutalod.

[link]

2021. jún. 6. 13:27
 99/140 anonim ***** válasza:
51%

"shitcoinok vannak, de az éjszakai meggazdagodást jobb lenne nem komolyan venni."

Sztem meg ha shitcoinozik az ember akkor azt csakis úgy érdemes csinálni hogy komolyan veszi az 1 coinon meggazdagodást. Néha nézem a nagy shitcoinok többszáz BNB-s kiszállóit, két faj létezik, az egyik aki SAFEMOON, NFTART, stb. profitot tolt be és ki, a másik aki az első órákban vett és kibírta hogy az 1000x-ig ne sokat adjon el a beszállójából, vagy ha tradelget is, mindig visszavásárolja magát.

Aminek nincs értelme az a gürizés a 2-5x-ekért, meg a már eleve nagy coinokba való beszállás, hogy hátha nyerek rajta én is egy kicsit. Persze ezek nélkül az emberek nélkül nem működne semmi, az ő pénzüket nyeri el a mázlista shitcoinvadász akinek nem remeg meg a keze 5xnél és nem a heti fizetését akarja megnyerni, hanem a többévit.

2021. jún. 9. 13:32
 100/140 anonim ***** válasza:
28%

Köszi, vettem Algot, igaz nem nagy összegre.

Utolsó: én Safemoonozok, az külön tárcába van, pár évig rá se nézek. Tetszik a project, szerintem lesz valami belőle.

Enyém a 100. hsz , uff

2021. jún. 9. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!