Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A pontgyűjtés az egy átverés?

A pontgyűjtés az egy átverés?

Figyelt kérdés
Szokott lenni ilyen pontgyűjtő akció és résztvettem már 2őn is, ilyen hatalmas 70-80% leárazások szoktak lenni most épp konyhai késekre pl 20 000 Ft helyett csak 2 400Ftért. Most vegyük az előbbi példámat, hogy tényleg eredetileg 20 ezer forintba kerül az a kés amit 2 400 ért adnak ? Vagy eredetileg is 2 400 forintba kerül csak hogy többen vásároljanak ott ezért ráírják azt az "eredeti" horribilis összeget?

2021. ápr. 3. 20:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha jól belegondolsz, nlg a 20 ezernél is többe kerül az a kés a pontokkal. Hány Ft költés után kapsz 1 pontot? Hány pont kell a beváltáshoz? Matekozz! Üzleti fogás. Amúgy keress rá a neten a márkára, és nézd meg, hogy mennyi az eredeti ára.
2021. ápr. 3. 20:42
 2/16 anonim ***** válasza:
*nlg = még
2021. ápr. 3. 20:42
 3/16 Metionin ***** válasza:
94%
A Villeroy & Boch kések krva drágák, igen, ilyen tizenezres árban vannak. Szóval 2 ezerért egész jó vétel a pontokkal. Ha valaki egyébként is a spárban vásárol akkor miért ne gyűjtené a pontokat? Gondolom senki se fog azért többet költeni hogy több pontot kapjon.
2021. ápr. 3. 20:51
 4/16 anonim válasza:
91%

Rossz oldalról közelíted meg a dolgot.

Ez reklám az adott kés gyártó cégnek? Igen. A Spar önként reklámoz? Nem...

2021. ápr. 3. 20:51
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Hát az az átverés, hogy a 20.000 Ft és a 2400 Ft különbözetét te sokszorosan le fogod vásárolni náluk, míg összejön a kellő mennyiségű pontod. Ezeknek a cuccoknak egyébként általában tényleg ennyi a fogyasztói ára (nem hazudhatnak, mert akkor a GVH megbünteti őket), de jellemzően olyan termékeket és márkákat keresnek a promóciókhoz, amik amúgy is óriási haszonkulccsal és lassan mozgó áruval dolgoznak, szóval a Spar simán le tudja alkudni, ha elég nagy tételt vásárol.
2021. ápr. 3. 20:54
 6/16 anonim ***** válasza:
93%

"Most vegyük az előbbi példámat, hogy tényleg eredetileg 20 ezer forintba kerül az a kés amit 2 400 ért adnak ? "

Általában igen. Az üzlet nekik pedig az rajta, hogy mire összegyűjtöd a pontokat, addigra már eleve több hasznuk van rajtad, mint amennyivel olcsóbban te hozzájutsz az ajándék termékhez. Vagy olyan is előfordul, hogy amit te olcsón megkapsz a pontokkal, az valami amibőp rajtuk maradt egy csomó, és így igyekeznek megszabadulni tőle.

"Vagy eredetileg is 2 400 forintba kerül csak hogy többen vásároljanak ott ezért ráírják azt az "eredeti" horribilis összeget?"

Biztos van ilyenre is példa. Bár ilyet konkrétan nem pontgyűjtésnél, hanem fekete pénteki akciónál figyeltem meg, hogy X terméket előtte adták 5999-ért, az akció keretében pedig ráírták hogy 8999 helyett most csak 5999...

2021. ápr. 3. 20:55
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
A márkának reklám, az üzletláncnak plusz profit, mert egy csomó pénzt otthagysz, hogy meglegyenek a pontok, neked olcsón jó termék. Tehát mindenki nyer. Feltéve, ha amúgy is ott vásárolnál és annyit.
2021. ápr. 3. 21:13
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Én mindig "gyűjtöm" a pontokat, de sosem vásárolok többet csak azért, hogy meglegyen a pont.

Megveszem, ami kell, és a pénztárnál megkapom a "bónuszokat" ha jár.

De ha számomra érdektelen terméket akarnak rám sózni, azt sosem véltom be, akármennyire is olcsóbban adják.

2021. ápr. 3. 21:29
 9/16 anonim ***** válasza:
94%

Azok a kések soha nem a huszonezresek, hanem arra hasonlító olcsóbb verziók, amiket direkt erre a c3lra gyárt a nevezett márkacég.

Pqr hete volt erről szó egy nemet fogyasztóv3delmi műsorban.

2021. ápr. 3. 21:31
 10/16 anonim ***** válasza:
94%

3005 forintos bevásárlásra a csaj múltkor vagy 20 matricát adott, mert az előttem lévőnek nem kellett...szóval nem kell annyit költeni

Én vagy 10-12 éve vettem wmf késeket a sparban, azóta sincs semmi bajuk, és egy 2. osztályú széria a villeroy és boch-tól még mindig 10x jobb, mint egy noname vacak

2021. ápr. 3. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!