Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miből és hogyan lehet ma...

Miből és hogyan lehet ma megélni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Huszonéves diplomás ámbár semmire se jó grafikus diplomával rendelkező nő azaz én kérdezem.

Nőként eleve ilyen területen hátrányból indulok férfiakkal szemben, legalábbis eddigi tapasztalataim alapján, amik állásinterjúkból állnak leginkább...

Mi az a szakma esetleg, ami gyorsan elvégezhető fél év - 1 év között kb tehát néhány hónap és biztos álláshoz juthatnék vele?

Azért nem szánnék rá még éveket tanulásra, mivel a családom sem áll úgy anyagilag, hogy a végtelenségig eltartsanak.

Vagy esetleg tudnátok mondani valami biztos bevételi forrást?

Vállalkozásba belefogjak? Bár nincs sok ötletem hozzá, tapasztalatom meg végképp semmi...

A legtöbb árufeltöltő pozícióra meg ugye férfiakat keresnek, meg betanított munkára is... ilyenekre már eleve felesleges beadnom a jelentkezésemet.

Úgy tudom 2021 től minden OKJ képzést kihúztak 2 évesre, a néhány hónapos bolti eladói stb képzést is sajnos...

Szóval szívesen fogadnám ötleteiteket, ha esetleg valakinek nagyobb tapasztalata van ebben :D

2021. márc. 28. 22:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Fiverr, Upwork, hasonló online oldalakon esetleg el tudnál vállalni munkákat, sőt szerintem 1 év alatt egész jó ügyfélkört tudnál kiépíteni.

Vállalkozásban tudod csinálni, akár mint másodállás.

Nem tudom pontosan hol keresnek grafikusokat, de így belegondolva szerintem lehet köré vállalkozást építeni, főleg online.

2021-től 2 év a minimális OKJ-s képzések ideje, a legtöbből 3 éves képzés lett.

Én szerintem keress fel egy céget, akinél megtanulhatod hogyan kezdj saját vállalkozásba, kb. 100.000Ft körül van egy ilyen képzés és hosszútávon szerintem kifizetődő. Grafikus diplomával pedig biztosan elég kreatív vagy ahhoz hogy bele tudj vágni. De akár szakképzés mellett is alakíthatnád a vállalkozásod.

Szakképzéseknél most már több helyen is biztosítanak gyakornoki állásokat, elvileg a mostani rendszerben már legalább 1-2 év tapasztalatot fogsz szerezni mire elvégzed a képzést, utána biztosan fogsz találni munkát is.

De szerintem ne hagyd kárba veszni a grafikus diplomád, gondolom szeretsz rajzolni vagy szívesen foglalkozol kreatív dolgokkal, akkor egy online vállalkozással és alkalmi melókkal kiegészítő kereseted is lehetne.

Valami ilyesmit tudnék elképzelni:

https://www.youtube.com/watch?v=8GE2ZaUXNQQ

2021. márc. 28. 22:27
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
bírom ezeket a kényszervállalkozás ötleteket. munkavállalóként nem sikerül, vállalkozóként biztos hasítani fog
2021. márc. 28. 22:53
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Hozzáállástól is függ, nyilván ő tudja hogy számára megvalósítható-e, én csak tanácsot adtam, de szerintem érdemes lenne megpróbálni. Munkavállalóként is el lehet helyezkedni grafikusként.
2021. márc. 28. 22:58
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Tipikusan olyan szakmád van, amiben már az egyetem elkezdésétől kezdve építened kellett volna magadat, a kapcsolataidat, az ügyfélkörödet, a hírnevedet, stb. Bírom, amikor valaki elvégez egy ilyen humántőke-, humánmenedzsment igényes szakot, ahol nagyon önállónak, talpraesettnek, függetlennek kell lenni a szakmában való sikerhez és ahol nagyon nem repül a szájába a sült galamb, erre azt várja, hogy a szájába repüljön a sült galamb.
2021. márc. 28. 23:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó kifogás, hogy te nő vagy és ezért nem kellesz se grafikusnak, se árufeltöltőnek. Az árufeltöltők 80százaléka nő. A grafikusoknak is több mint fele. És ez egy elég piacképes szakma.
2021. márc. 29. 00:49
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
A 22 fos webfejleszto csapatomban a 4 designerbol/grafikusbol ketto is no. Igy elegge nehezen latom be, hogy miert is lenne nehez nokent ervenyesulni ebben a szakmaban. :)
2021. márc. 29. 01:04
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

A legmenőbb dolog a (life) coach tevékenység. Kifizetsz a képzésért egy rakat manit, aztán - ha van érzéked, gyomrod hozzá - degeszre tömheted magadat mások kioktatásával úgy is, hogy az adott problémához tök nem értesz.

"Más pokla a te paradicsomod".

2021. márc. 29. 06:16
 8/13 anonim ***** válasza:
54%

Akivel egy alberletben lakom O mar negyven folotti, saccperkb 20 eve dolgozik grafikuskent, papirja nincsen de megmondta, hogy nem fog munkahelyre beulni, mert csinalta mar, illetve sosem volt bejelentve es nagyobb tv-knel is dolgozott a ket nagy nedia egyikeben is tobb evet. Sok dolgot meselt de most mar oruk, ha nem bejelentve havi 120e forintot kap, egyszeruen mar weblapot is keszit, annyira nincsen munkaja es hat azert is berel szobat szegeny. Ahogyan fentebb is irtak, a kapcsolat sokat er de neked nincs es ugy nehez.

Gondolkodtal mar a szakiranyu tovabbkepzeseken ami 1 vagy 2 eves es diplomat ad? A feltetele pedig az, hogy legyen egy BA/BSc diplomad?

2021. márc. 29. 07:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezz a kifogásgyárba, a gyakoris rinyálás jó referencia.
2021. márc. 29. 08:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Alapszabály, hogy minél biztosabb pályát keresel, annál alacsonyabb a belépési küszöb, és annál kevesebb bevételt remélhetsz tőle.

Rengeteg mindenből meg lehet ma élni. De ha ennél többre vágysz, tehát egzisztenciára is, akkor érdemes továbbképezned magadat, és leginkább vállalkozással jársz jól.

De az a "biztos munkahelytől" elég távol esik, cserébe nincsenek benne korlátok.

2021. márc. 29. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!