Miért vámköteles a csomagom ?
Figyelt kérdés
Rendeltem külföldről több terméket is.
Igaz, hogy az eladó kínai, de Holland raktárból jönnek a csomagok.
PÉnteken kaptam az értesítést, hogy a csomagok vámeljárása megkezdődött.
Az oldalukon azt írják, hogy csak az EU-n kívűli csomagok vámkötelesek.
Nekem akkor miért esett vámolás alá 2 csomagom is ?
2021. márc. 28. 16:26
1/4 anonim válasza:
Mert egyre több ország nem fogadja el EUsként azt ha átcsomagolják egy EUs raktárban a kínai cuccokat. A termék maga EUn kívülről érkezett, egy holland vámraktárban átcsomagolták és úgy küldték tovább.
2/4 anonim válasza:
kérdezd meg az eladót. Ezek szerint még se Hollandiából küldte a csomagokat.
3/4 anonim válasza:
Mert nagyon sok kínai évek óta játsza azt, hogy nem "valós" EU raktára van, hanem beküldik egy vámszabad raktárba a cuccot, onnan pedig feladják helyi postával.
Na most a vámszabad területen lévő árura semmiféle VÁM-ot és adót nem fizettek meg. Az ilyen csomagokat meg szokták jelölni (régen talán egy sárga matrciával?), tehát 10 km-ről kiszúrják a NAV pénzügyőrei.
4/4 anonim válasza:
Na, a 3 okos lepontozó (aki persze semmi értelmeset nem tudott ide írni) fejtse már ki mi a problémája az 1es válasszal? A 3as pontosan ezt írta le. Ez a tény ha tetszik, ha nem. Kínából nem fizetik meg a vámot az EUba küldött küldeményekre és valakinek ki kell fizetnie. Ha az eladó nem tette meg, akkor a vevőnek kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!