Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudok aláírni valamit...

Hogyan tudok aláírni valamit elektronikusan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nyomtatvány amit ki kellene nyomtassak és kitölteni, de nincsen nyomtatók és most nem tudok munkába sem menni, mert koronavírusos vagyok és nem tudom a szokásos módon kinyomtatni, pedig holnapra legkésőbb be kell adjam ezt... Nincs erre valami mód, hogy online megcsináljam és allirjam amit elfogadnak?

Köszönöm a segítséget előre is!

2021. márc. 23. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Kérd meg a szomszédot, vagy akárkit, hogy nyomtassa ki és adja be neked.

Az elektronikus aláírás nem így működik. Az egy két-kulcsos rendszer. Kapsz egy nyilvános kulcsot amit valaki külső cég tanúsít, hogy a tiéd. És kapsz egy privát kulcsot amivel aláírod és csak te ismered. A nyilvános kulcs segítségével ellenőrizhető, hogy te írtad alá (mivel a privát kulcsot csak te ismered).

Ezt viszont nem lehet online, gyorsan elintézni. Plusz változó, hogy ki/hol/mennyire fogadja el (pedig ez a jövő, és működik).

2021. márc. 23. 17:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy ügyfélkapun lehet valami ilyesmit csinálni, akkor ez nem működhet? Jó lenne, de nem olyan a viszony a szomszédokkal, mert alig látjuk egymást.
2021. márc. 23. 17:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Valóban, én is hallottam már róla, de olyat még én nem csináltam. Ebben sajnos nem tudok segíteni, de tényleg van ilyen.

Már csak az a kérdés, hogy akinek küldenéd, ő elfogadja-e.

2021. márc. 23. 17:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem elfogadnák Ők. Köszönöm a segítséget azért. Ha esetleg valaki tudja ennek a menetet és leírná, azt szívesen fogadnam.
2021. márc. 23. 17:26
 5/8 anonim ***** válasza:
mo.hu azonosításra visszavezett dokumentumhitelesítés.
2021. márc. 23. 17:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Itt tudtam valami csinálni.

[link]

Oda is rakta, hogy hitelesített aláírással látta el.

Akkor most ez alávan így írva, ugye?

2021. márc. 23. 18:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. márc. 23. 18:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2021. márc. 23. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!