Büdös paraszt vagyok, ha diákként nem adok a futárnak borravalót?
Ha heti 2x megengedheted magadnak, hogy kaját rendelj, akkor nem vagy csóró, ne erre kend, hogy nem adsz borravalót!
Nem kötelező adni, de legalább ne hazudj magadnak, hogy miért nem adsz!
Tudom, hogy ismét le leszek pontozva, mint az összes ilyen kérdésnél, be vállalom a véleményemet. Én sem adok a futárnak. Nem azért mert csórónak tartom magam, hanem mert az elvével nem értek egyet. Ha rendelek egy pizzát 1500-ért, akkor annak annyi az ára, nem 1700. Sparban sem adok 500zal többet a kasszásnak. Cipőboltban sem kerekítem fel a tételt. A futár a munkáját végzi. És tudom, hogy majd jöttök azzal, hogy de úgy egyezett meg a főnökével, hogy x+jatt. Nah, ez az ami engem nem érdekel. Én is szolgáltató vagyok, de én nem kapok borravalót. Ha valamire azt mondom, hogy 10 ezer, akkor annyit fizetnek érte. Megint más kérdés lenne, hogy ha kétszárnyú hűtőt cipelnék be a lakásomba. Nekik adtam, mert nem lett volna kötelességük, de kérés nélkül betették a helyére. De azért mert a pizzás jó esetben az ajtóig elhozza, az nekem nem olyan extra szolgáltatás, hogy megérje a jattot.
Étterem az megint más példa. Ha van kötelező szervizdíj, akkor nem adok. Ha nincs, akkor a kiszolgálás függvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!