Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kell e nyugdijhoz vagy adokedv...

Kell e nyugdijhoz vagy adokedvezmenyhez a következő?

Figyelt kérdés
Külföldön élek már több mint 10 éve nem tudom ezeket a dolgokat. Anyám felhivott kéne neki a személyi és adoszamom. Ezekhez a dolgokhoz. De nem bízom benne. Nem értem mért kellene a gyerekeinek az adatai. 5 gyereke van, 2t nevelt ő, azoknak más az apjuk. Első 3 gyereket, minket, apu nevelt. Nagyon nem tartottuk a kapcsolatot. A tesóm is gyanúsnak tartja, ő se akarja kiadni ezt az adatot. Én azt mondtam neki, majd elokeresem, s elkuldom. De nem tudom. Vki tudja, tényleg kell a nyugdijhoz v vmi kedvezménye? Azt mondta, azt kéne igazolnia ezzel h létezünk. Ti odaadnatok ezeket az adatokat, mi van ha később felhasználja? Anyám 64es születésű, az meg nem is lehet nyugdíjas, nem?

2021. márc. 15. 21:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is a 4 gyerekes nők szja mentességére gondolok. Sima családi adókedvezméynnél fel kell tüntetni a gyerek adószámát, gondolom, itt is van ilyen kérdés.

Egyébként meg mitől félsz, mit csinál vele? Mert visszaélni nem tud.

2021. márc. 16. 09:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, de te kiadnad ezeket az adatokat egy számodra vadidegen embernek? Nővérem hajthatatlan, nem adja ki, bankba dolgozik, azt mondja azzal a 2 számmal sok minden visszaélést tud csinálni. Engem sajnos már húzták le hasonlóan, pedig ki sem adtam senkinek az adataimat. Most épp az adohivatalt ha keltek már megint meg, s majdnem atvertek. KB 1 hónapja. És még bennem van a félsz, már 1 sima népszámlálási papírt is félek kitolteni. 1 hete kaptam, h 10 évente 1x népszámlálás van. KB 12 éve élek it.. Ez a 3. Népszámlálási papír amit kaptam, s kár h az előző 2 nem így nézett ki. Szóval ezért reagálom úgymond kicsit túl. De ha nővérem nem adja ki, én se fogom, sőt lehet amúgy se adnám ki. Eleget vertek at. Nem kérek belőle. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, délután mind a két szülőmmel beszélek, s még mondom nekik én sajnálom de nem adom ki az adataimat. A bizalma at 3 éves koromban anyám elvesztette s azt igen nehéz visszakapni. Nem sok ember él a földön akire személyesen haragszom és nem tudok megbocsajtani, kb max 2 ember, s ő az egyik. Ha én el tudnám úgy küldeni közvetlen a hivatalos szervnek az adatokat úgy hogy ő nem látja, talán még belemennek, de így, így nem nem ismerem a nőt aki megszt, se azt a másik 2 testvérem, de már keso megismernem és nem is akarom köszönöm a valaszokat
2021. márc. 16. 13:44
 13/13 anonim ***** válasza:
70%

Ha ez az előéleted, és az érzésed anyáddal kapcsolatban, akkor már a kérdést is felesleges volt feltenned.

Megkaptad a választ azzal, hogy lehetséges tényleg, hogy kellenek az általa szült gyerekek adatai vagy a nyugdíjazáshoz, vagy adókedvezményhez.

Ha Te eleve nem akartad kiadni, akkor minek nyújtjuk a rétest?

Ne add ki! Jogod van hozzá. Ennyi...

2021. márc. 17. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!