Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kell e nyugdijhoz vagy adokedv...

Kell e nyugdijhoz vagy adokedvezmenyhez a következő?

Figyelt kérdés
Külföldön élek már több mint 10 éve nem tudom ezeket a dolgokat. Anyám felhivott kéne neki a személyi és adoszamom. Ezekhez a dolgokhoz. De nem bízom benne. Nem értem mért kellene a gyerekeinek az adatai. 5 gyereke van, 2t nevelt ő, azoknak más az apjuk. Első 3 gyereket, minket, apu nevelt. Nagyon nem tartottuk a kapcsolatot. A tesóm is gyanúsnak tartja, ő se akarja kiadni ezt az adatot. Én azt mondtam neki, majd elokeresem, s elkuldom. De nem tudom. Vki tudja, tényleg kell a nyugdijhoz v vmi kedvezménye? Azt mondta, azt kéne igazolnia ezzel h létezünk. Ti odaadnatok ezeket az adatokat, mi van ha később felhasználja? Anyám 64es születésű, az meg nem is lehet nyugdíjas, nem?

2021. márc. 15. 21:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet h a nők 40 -et akarja igénybe venni? Ha megvan a 40 évcmunkaviszonya, korkedvezményesen nyugdíjba mehet.
2021. márc. 15. 22:05
 2/13 A kérdező kommentje:
De ahhoz mer kell a gyerekeinek az adatai?
2021. márc. 15. 22:12
 3/13 anonim ***** válasza:
Pl ha gyesen volt veletek.....
2021. márc. 15. 22:32
 4/13 anonim ***** válasza:
De az adószámod ehhez tuti nem kell.
2021. márc. 15. 22:33
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, azt gondoltam h az benne van a rendszerben, az adataiban h hivatalosan gyesen volt velünk. 3 év jár ugye gyermekenként max. Mert akkor kB 6 igazolva is van neki, mert a két öcsém akik vele nőttek fel, gondolom igazolják neki, az ő adataik megvannak neki. Akkor már csak egyikünk adatai kéne ék neki, de azt mondta a telefonba, mindharmunk adata kéne, masik tesóm azt mondja meg őt nem kereste. Nekem is a gyanusabb az adószam.
2021. márc. 15. 22:55
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

Anyukád nyugdíjához biztosan nem kell az adóazonosító jeletek. Csak a gyerekek adatai (születési adatai: név, születési hely, idő), azokat meg gondolom csak tudja.

Adókedvezményhez kellhet. Ugyanis a 4 gyermekeseknek van adókedvezményre lehetőségük. De a személyi számotok egyik ügyben sem kell.

2021. márc. 16. 05:35
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
... ha nem tudja az adóazonosító jeleteket, akkor is tud igénybe venni adókedvezményt. Ugyanis, adóazonosító hiányában elég oda is a születési adat...
2021. márc. 16. 05:37
 8/13 A kérdező kommentje:
De mindnyájan felnőtt emberek vagyunk már, a legfiatalabb testvérem is 95os születésű, egyedül a két öcsém el vele, én és 3 testvérem nem is voltunk bejelentve soha azonos címre vele a szüleink válasza óta, ami kB 3 éves koromban történt. Nem hiszem h bárki bejelentheti h van 4 porontya a nagyvilágba de az életbe nem tartotta el őket, s most meg kedvezményt vesz fel rájuk. Anyám meg azt az akkor kikialtott 200ft gyerektartast se fizette. Elég csak a gyermek létezés, le se ellenőrzik h azt a gyereket o nem is nevelte föl? Akkor inkább apámnak kéne felvennie ránk. 3 közös gyermek után neveloanyammal lett meg egy testvérem akivel együtt nevelkedtem, így 4 gyereket nevelt fel apám. Majd azt mondom neki h késő bánat, apám már fel ette a kedvezményt.... Teljesen jogosan. Két külön elő szülő azer csak tán nem tudja felvenni
2021. márc. 16. 08:24
 9/13 anonim ***** válasza:
Sajnos ezt apukád nem veheti igénybe akkor sem ha valójában ő nevelt titeket. Az adókedvezmény a 4 vagy több gyermeket nevelő anyáknak jár, függetlenül attól, hogy milyen korúak a gyerekek. Ha valamikor az életében szült legalább 4 gyereket, akkor mentesül az szja-fizetési kötelezettség alól. Ehhez kérheti az adóazonosítódat.
2021. márc. 16. 08:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#6: jövő évtől (vagy már idéntől???) nem kell SZJA-t fizetni azoknak a nőknek, akik 4 v. több gyereket neveltek.

Lehet, hogy ehhez kell a kérdező anyjának...??

De továbbra se értem, miért kéne a gyerekek adószáma... Mert az nem feltétel, hogy a gyerek mit csinál, hol él...

2021. márc. 16. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!