Ez tényleg ilyen jó üzlet? Hol a hiba benne? Tényleg létezik szinte ingyen pénz?
Miért érné meg nekik ez?
Sokkal jobban járnak, ha valaki kipróbál egy terméket, megtetszik neki, és utána bevásárol belőle egy nagyobb adagot.
Sokkal valószínűbb, hogy arról van szó, hogy az üzemeltető ügynöknek kicsi az árrése a termékeken, nincs nála belőle készlet, vagyis csak akkor éri meg beszerezni/bevásárolni belőle, ha húszezer forintnál nagyobb megrendelés érkezik.
Azon a 8000-esen lehet talán ezer Ft haszna mindennel együtt, azért meg nem fog rohangálni érte. 4-5 ezerért már beszerzi.
Nekem is van olyan webáruházam, ahol szándékosan magas a vásárlási limit. Nem fogok 7-800 forint haszonért a nagykerbe szaladni. De ha drágább terméket vesz valaki, és azon már van többezer forint hasznom, útba ejtem a nagykert.
#22: "Nekem is van olyan webáruházam, ahol szándékosan magas a vásárlási limit. Nem fogok 7-800 forint haszonért a nagykerbe szaladni. De ha drágább terméket vesz valaki, és azon már van többezer forint hasznom, útba ejtem a nagykert."
- Te az árut darabonként, egyesével veszed a nagykerben? Azt gondolnám, okos kereskedő televásárolja a kocsiját a nagykerben a népszerű termékekből, aztán azokat árulja. Azt is, amin 7-800 forint a haszon, és azt is, amelyiken több ezer. Ha csak azt az árut kezded el beszerezni, amit már el is adtál, akkor a te webshopod valójában egy futárszolgálat. Amivel nincs semmi baj, és nincs benne szégyellnivaló, de ez nem kereskedelem abban a klasszikus értelemben, ahogyan azt általában érteni szokták.
Többezer termék van, eddig még alig vett valaki két ugyanolyant. Lutri lenne pénzt beletenni így.
Nem futárszolgálat, hanem egyfajta köztes modell a hagyományos webáruház és a dropshipping között. Nincs készletem, de mégis én végzem a kiszállítást (futárszolgálattal).
Klasszikus kereskedelem, de nem klasszikus (hagyományos) webáruház.
(Ja, és nem is MLM, ez nem volt teljesen egyértelmű. :)
Hajszálpontosan, bár a kedvezményem mértéke, és az árrés akár nagyobb is lehet.
Mit jelent az, hogy apadnak van 40 ezer forintja a rendszerben?
Ennyit fektetett be, vagy ennyit keresett?
Az MLM egy óriási innováció volt 60-70 éve, nincs benne semmi titok.
A gyártó-fogyasztó közül kihagyja a nagy és kiskereskedelmet, az a profit forrása.
Akkor jársz jól, ha sokan dolgoznak "alattad".
De éppen az IT gyors fejlődése miatt leáldozóban van a csillaga.
Olcsóbb, mint a régvolt nagy,-kisker megoldás, de drágább, mint egy webáruház.
Jogos a megállapításod, ugyanakkor azt is látom, hogy a személyes eladás (aka personal selling) felértékelődik a gombamódra szaporodó webáruházak és automatizált értékesítési rendszerek ellenhatásaként.
A vevők egyre kevésbé hisznek a reklámoknak, még a külső, elméletben objektív hitelesítéseknek is. Az ismerőseik véleménye (akik ki is próbálták a terméket) viszont mérvadó, hiszen azok miért csapnák be őket.
" Az ismerőseik véleménye (akik ki is próbálták a terméket) viszont mérvadó, hiszen azok miért csapnák be őket."
Azért, mert ha nem hazudják le a csilalgos eget is, hogy megvedd a terméket, akkor felkopik az álluk. Egy volt munkatársam, aki mellékállásban ilyen szarságot űzött, ő akkora hiéna volt, hogy főleg azokat környékezte a legjobban, akiknek valami állandó betegsége volt, hogy a cége táplálékkiegei mennyire jók az ő bajára. (természetesen mindenre és bármire) Egyszer az egyikük megnézte egy ilyennek az összetételét, kiderült hogy az ő betegsége mellett kb még többet ártana a készítmény fogyasztása.
"Az ismerőseik véleménye (akik ki is próbálták a terméket) viszont mérvadó"
És nem csak a termékről számít a vélemény, hanem sok esetben az eladóról is, vagy hogy hogyan kezelték őt, -mint klienst- vásárlásnál is és utána is.
Elmondanék egy esetet:
Egyszer le akartuk cserélni a kocsit- egy használt autót kerestem. Nagyvonalakban kigondoltam a márkát és a típust, de nem álltam neki keresgélni, hanem kerestem egy facebook csoportot az adott típussal. Nekiálltam visszaolvasni jó sokat a régi bejegyzéseket és pár hétig még figyeltem a posztokat. Azt láttam, hogy van 1-2 használtautó kereskedő, akikkel sokan elégedettek, sokan ajánlották őket.
Arra gondoltam, hogy ennek a kereskedőnek abból van a bevétele nagy része, hogy elégedettek velük az emberek, másoknak is reklámozzák őket. Ha átverné az embereket, akkor annak hamar híre menne a világban és többet veszítenének összességében, mint amennyit nyernek rövid távon.
Nekem ennyi elég is volt, felhívtam, mondtam, hogy ajánljon nekem egy kocsit. Leelőlegeztem, elmentem a telepre és meg is vettem. Anélkül, hogy beleültem volna, vagy felnyitnám a motorháztetőt. Teljesen megbíztam egy ismeretlen emberben, mert tudtam, hogy ő abból építette fel a bizniszét, hogy elégedett klienseket szerez magának.
Azóta már én ajánlottam őt az ismerőseimnek.
"Egy volt munkatársam, aki mellékállásban ilyen szarságot űzött, ő akkora hiéna volt..."
Na, őt nem fogják egymásnak ajánlani az emberek.
Az egy dolog, hogy visszaél-e valaki ezzel a bizalommal, de ami biztos, hogy pszichológiai alapja van annak, amiért mostanság az ismerőseik véleményét tartja legmegbízhatóbbnak a többség termékekkel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!