Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Határozott idejű munkaviszonny...

Határozott idejű munkaviszonnyal jogosult leszek CSED-re és GYED-re?

Figyelt kérdés
3 év ledolgozolgozott folyamatos munkaviszonyom van.Jelenleg 2021.decemberéig van munkaszerződésem. Tervezzük a babát és nyilván próbáltam utána olvasni az ellátásoknak de egyelőre számomra elég átláthatatlan a rendszer. Tehát a kérdésem az lenne,ha tegyük fel a szerződés lejárta előtt esnék teherbe, attól ezeket az ellátásokat megkaphatom?

2021. febr. 14. 15:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Csak akkor kaphatod a CSEDet es a GYEDet ha aktiv munkaviszonyod van a szuleskor vagy a munkaviszonyod max 42 nappal szules elott szunt meg.

Ha ezek nem jatszanak, akkor csak GYESre vagy jogosult, ami havi 28ezer koruli osszeg.

2021. febr. 14. 16:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kiegeszites: Az nem szamit, hogy szerzodes lejarata elott leszel terhes. Hatarozott ideju munkaszerzodes leharata ellen nem “véd” a terhesség ténye.
2021. febr. 14. 16:11
 3/13 anonim ***** válasza:
17%
Ha a szerződés lejárta előtt vagy utána 42 nappal szülsz, akkor jár minden, ha utána, akkor csak gyes.
2021. febr. 14. 19:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem már írták, a szülés időpontja határozza meg, hogy milyen ellátásra leszel ilyen esetben jogosult. Ha pont "rosszkor" szülsz, akkor csak GYES-re, ha "jókor", akkor pedig mind CSED-re, mind GYED-re jogosult lehetsz.

Én is számoltam a napokat, és izgultam, hogy bizonyos időpont után szülessen meg a fiam, mert akkor magasabb összegű GYED-re lettem jogosult, mintha előbb született volna meg. Azért az sem mindegy, hogy havi 60 ezer, vagy 90 ezer a gyerek 2 éves koráig. :)

2021. febr. 15. 04:48
 5/13 A kérdező kommentje:
És kiskapus megoldások nincsenek?
2021. febr. 15. 08:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Kiskapu az lehet, hogy a szules elott mesz el munkanelkulire, ugy, hogy a szules is beleessen abba a harom honapba. Ha a szulestol visszamenoleg 2 even belul igy megvan a 365 nap biztositott jogviszonyod, akkor a minimalber utan szamoljak neked a CSED-et, GYED-et. Ez sem sok, de tobb, mint a GYES.
2021. febr. 15. 11:17
 7/13 A kérdező kommentje:
És az utolsó válasz esetében az nem is befolyásolja az összeget, hogy mennyi volt a munkahelyen a keresetem? Csak az álláskeresési jaradek osszege lesz az alap?
2021. febr. 15. 19:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem, a minimálbér lesz az alap az utóbbi esetben.
2021. febr. 15. 19:43
 9/13 A kérdező kommentje:

És abban az esetben, ha az álláskeresési járadék legmagasabb összegét megkapom, ami ha jól tudom 167. 400 Ft, akkor ugye a CSED 2021. július 1-től a naptári napi alap 100%-a lesz.Ez azt jelenti, hogy ezt az összeget meg is kapnám?

Bocsánat a sok kérdésért:)

2021. febr. 16. 09:42
 10/13 A kérdező kommentje:

Igazából azt próbálom kiokoskodni, hogy hogyan járnék jobban.

Még mielőtt bárki szóvá tenné, nem, nem a pénz miatt fogunk gyermeket vállalni, de nyilván nem mindegy, hogy menny pénzből fogunk gazdálkodni.

Jelenleg ugye határozott munkaszerződésem van 2021. decemberig. Itt a bruttóm 290, ami teljesen jó, de mint ahogy most világossá vált számomra, ez sok jót nem jelent a GYED-re és a CSED-re való tekintetben.Esetleg még a diplomás GYED jöhetne szóba, mivel levelezős hallgató is vagyok,de nem biztos, hogy anyagilag jobban járnék

2021. febr. 16. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!