Szept.4-ig tart a munkaviszonyom és pár hetes terhes vagyok. Úgy tudom, hogy TGYÁS, GYED esetében is munkaviszonnyal kell rendelkeznem az igénylés idején. Valóban nem érdemes most elmennem munkanélkülire, hanem csak a szülést megelőző pár hónapban?
Igen, kérdés meg lesz e a minimum 365 nap biztosított időd.
Ha nem lesz meg akkor mindegy mikor mész.
Már miért ne lenne meg a 365 nap két éven belül? Simán megvan még több is.
"Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a terhességi‐gyermekágyi segélyre jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie."
Ezek szerint tehát nincsen 40 napos szabály, a biztosítási idő bármennyire megszakadhat.
Úgy csináld kérdező, hogy a tgyás igénylése előtt menj el munkanélkülire (a tgyást a szülést megelőző 28 napban is igényelheted), de hagyj meg egy pár napot, amit a gyed igénylése előtt veszel igénybe, különben csak passzív gyedre leszel jogosult, ami nem annyira jó. A köztes időben ne felejtsd el magad után fizetni a tb-t! ;)
(Vagy elmész munkanélkülire, aztán kiváltod a vállakozóit, utána elmész táppénzre, és onnan tgyásra. Ha táppénzen, tgyáson, vagy gyeden vagy, nem kell magad után fizetni vállalkozóként. Járj utána, hogy hogyan jársz jobban anyagilag, van előtted egy pár lehetőség.) :)
utána olvastam és tényleg azt írja, hogy nem kell folyamatos munkaviszony :)
bocsánat, régen még nem szakadhatott meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!