A pénzügyi tanácsadó miben tud nekem tanácsot adni?
A legtöbb ember, aki pénzügyi tanácsadónak mondja magát, egyszerű ügynök, aki csak rád akar sózni valamilyen pénzügyi terméket. Őket onnan lehet felismerni, hogy a "szolgáltatásért" nem kérnek pénzt, viszont azonnal van valamilyen konkrét ötletük, hogy mibe kéne fektetned a pénzed. Ha ilyet látsz, menedülj!
Vannak persze valódi pénzügyi tanácsadók is. Ők pénzt kérnek a szolgáltatásukért. Ritkán ajánlanak konkrét befektetési lehetőségeket, inkább egy befektetési stratégia kialakításában tudnak segíteni. Ilyen volt pl. a Kiszámoló blog szerzője is, de nem vagyok biztos benne, hogy ő még foglalkozik ezzel.
#4 Sajnos én a privátbankárok pártatlanságát is megkérdőjelezném. A legtöbb esetben ők is csak a bank saját termékeit (vagy a bank által forgalmazott pénzügyi termékeket) ajánlgatják.
A tanácsadók szemléletét illetően igazad van. Olyat kell keresni, akivel közös nevezőre tud kerülni az ember. (1-es és 2-es vagyok)
"Az igazi pénzügyi tanácsadók a privát bankárok, és azok, akik tényleg termékfüggetlenül foglalkoznak ezzel."
Ja, mert a privát bankárnak nincs meg mondva hogy melyik intézet termékét kéne jobban preferálni, ha tanácsot adnak. Ne legyél már ennyire fájóan naiv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!