Akkor most leírom Neked a "klasszikus" család fogalmát :D
Apa, anya, gyerek(ek) (szülők és testvérek).
Az ilyen-olyan rokon nem tartozik bele szorosan a család fogalmába.
Nyilván nem pl. a külföldön élő testvérről beszélek, hanem a közvetlen környezetedről.
"Én úgy gondolom, hogy aki kapta az kap a nyereményből 50 százalékot, aki pedig lekaparta, feltöltötte, és átvette az is 50 százalékot,"
Áruld már el, hogy milyen kaparós sorsjegy ez? Apukád vette? A saját pénzéből? Vagy a Te pénzedből?
Vagy netán egy olyan akcióról beszélünk, amikor vásárol valaki 5 ezer ft-ért és kap egy sorsjegyet (azonnali nyeremények és főnyeremény)?
Mert ha jól emlékszem, a Pennyben van most egy olyan, hogy ha 5 ezer ft-ért vásárolsz, kapsz egy sorsjegyet.
Nos, ha erről beszélünk, akkor azért eléggé elszállt az 50-50 % ötleted, ugyanis azt az 5 ezer ft-ot el kellett vásárolni, előtte pedig valakinek meg kellett dolgozni érte.
Nem tudom, mit szólnál hozzá, ha anyukád odaállna eléd és felszámolná a vasárnapi ebédkészítés munkaidejét, a mosást, a takarítást, stb.
Ez valami nem emlékszem már milyen cégnek a sorsjegye de nem valami ismert.
Nem Penny-s
A főnyeremény egy autó.
De lehet pénzt is nyerni.
"tegnap édesapám hozott egy kaparós sorsjegyet,átadta nekem, hogy tegyem el mert tele volt a keze."
Nekem ebből egyértelmű, hogy édesapád "tulajdona" az a sorsjegy. Tehát a rajta nyert akármi is Őt illeti meg. Az más dolog, hogy Téged fognak értesíteni, mivel a saját adataidat adtad meg.
Én ilyen esetben teljesen egyértelműen azt tenném, hogy felhívom apámat, "képzeld apa, nyertél a kaparós sorjegyen egy autót, tudod azon, amit én töltöttem fel neked az interneten". Aztán majd apa eldönti, hogy mit akar vele kezdeni. Nekem adja, vagy másnak, vagy egyébként magának tartja meg.
Meg se fordulna a fejemben, hogy önkényesen rátegyem a kezem... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!