Tegnap édesapám hozott egy kaparós sorsjegyet,átadta nekem, hogy tegyem el mert tele volt a keze.
Én lekapartam, beküldtem az én elérhetőségemet adtam meg, ha esetleg nyerek akkor édesapám részesül a nyereményből?
Vagy a családom?
Vagy aki kaparta az nyer?
Ha 18 év alatti vagy és komolyabb nyeremény, akkor nem fizetik ki neked.
Mondjuk számomra természetes lenne, hogy ha nyer, akkor tudatom a család többi tagjával is - hiszen nem Te vetted/kaptad.
Nem vagyok 18 év alatti, miért kéne tudatnom az összes családtagommal?
Én úgy gondolom, hogy aki kapta az kap a nyereményből 50 százalékot, aki pedig lekaparta, feltöltötte, és átvette az is 50 százalékot, ha meg akarom az összes családtagommal akkor ők is kapnak a nyereményből, csak nem logikus, mivel ők benne sem voltak ebben az egészben de persze ez már az én döntésem :)
Szóval édesapád kapta, hazahozta, Te feltöltötted és ha nyertek például egy kávéfőzőt, akkor édesanyádnak "toll a fülébe" mert csak Te meg apukád voltatok az ügylet részesei.
Érdekes felfogás...
Nyilván nem, de ha pl egy autót eladunk abból miért is kapna anyukám?
Szerintem így fair.
Nyilván ha egy kv főzőt nyernénk akkor nem biztos h eladnám de ki tudja viszont ha eladnám akkor 50% enyém.
50% apámé.
Ennyi erővel a nagyszüleimnek is alanyi jogon járna,majd ha mi úgy gondoljuk akkor tőlem..
A családtagok elég tág fogalom pl van olyan családtagom akinek egy adag szart sem adnék mert nem is tekintem családtagnak, ő sem engem pl csak 1 évben 1x találkozunk stb meg amúgy sem szimpatikus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!