Ez hogy van?

Figyelt kérdés

2021. jan. 8. 13:25
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Tegnap édesapám hozott egy kaparós sorsjegyet,átadta nekem, hogy tegyem el mert tele volt a keze.

Én lekapartam, beküldtem az én elérhetőségemet adtam meg, ha esetleg nyerek akkor édesapám részesül a nyereményből?

Vagy a családom?

Vagy aki kaparta az nyer?

2021. jan. 8. 13:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
egymással kell megegyeznetek. Nincs rá törvény.
2021. jan. 8. 13:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha 18 év alatti vagy és komolyabb nyeremény, akkor nem fizetik ki neked.

Mondjuk számomra természetes lenne, hogy ha nyer, akkor tudatom a család többi tagjával is - hiszen nem Te vetted/kaptad.

2021. jan. 8. 13:51
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok 18 év alatti, miért kéne tudatnom az összes családtagommal?

Én úgy gondolom, hogy aki kapta az kap a nyereményből 50 százalékot, aki pedig lekaparta, feltöltötte, és átvette az is 50 százalékot, ha meg akarom az összes családtagommal akkor ők is kapnak a nyereményből, csak nem logikus, mivel ők benne sem voltak ebben az egészben de persze ez már az én döntésem :)

2021. jan. 8. 14:24
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha már előre eldöntötted, miért írtad ki a kérdést...?
2021. jan. 8. 14:24
 6/15 A kérdező kommentje:
Mert kíváncsi vagyok a többiek véleményére is!
2021. jan. 8. 14:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szóval édesapád kapta, hazahozta, Te feltöltötted és ha nyertek például egy kávéfőzőt, akkor édesanyádnak "toll a fülébe" mert csak Te meg apukád voltatok az ügylet részesei.

Érdekes felfogás...

2021. jan. 8. 15:12
 8/15 A kérdező kommentje:

Nyilván nem, de ha pl egy autót eladunk abból miért is kapna anyukám?

Szerintem így fair.

Nyilván ha egy kv főzőt nyernénk akkor nem biztos h eladnám de ki tudja viszont ha eladnám akkor 50% enyém.

50% apámé.

Ennyi erővel a nagyszüleimnek is alanyi jogon járna,majd ha mi úgy gondoljuk akkor tőlem..

A családtagok elég tág fogalom pl van olyan családtagom akinek egy adag szart sem adnék mert nem is tekintem családtagnak, ő sem engem pl csak 1 évben 1x találkozunk stb meg amúgy sem szimpatikus.

2021. jan. 8. 15:21
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
hányan laktok együtt?
2021. jan. 8. 15:26
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
Majd ha nyertél, akkor érdemes ezzel foglalkozni. Mivel kicsi az esélye, mással tölteném az értékes időmet.
2021. jan. 8. 19:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!