Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem létezne öröklés akkor...

Ha nem létezne öröklés akkor a gazdagok gyerekeinek nagyrésze szegény vagy átlagos anyagi szinten rekedne meg?

Figyelt kérdés
Vmi gondolatmenetet szoktak írni hogy azért gazdagok én olyanról tudok hogy apu 10+ vállalkozását is pénzelte a kölykének amíg egyik sikeres nem lett.

2021. jan. 1. 15:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

"Én azt látom hogy gazdagnak születni kell, aztán az örökölt óriási vagyont már könnyü kezelni, ha nincs pénz a semmiből teremteni nem lehet, mert annyi időbe telik akkor hogy megdöglök öregségben mire már tényleg lenne pénz."

Mivel semmit nem tudsz felmutatni az életében, aminek "ellenszolgáltatásaként" megkaphatnád a "gazdagságot", a tehetetlenségedet azzal próbálod igazolni, ahelyett hogy szembe nézné vele, hogy ráfogsz mindent arra hogy gazdagnak születni kell.

2021. jan. 1. 21:10
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ha beledöglök sem tudok többet eltenni havonta mint 150 ezer forint"

Persze, mert nem elég nagy a bevételed. Alkalmazotti fizetésből nem lehet meggazdagodni Magyarországon, ezt jól látod.

"meglévő pénzt feltételeznek, amelyet egy egész ember életbe kerül összegyüjteni"

Nem meglévő pénzt, hanem meglévő bevételt. És igen, nagyobb bevételhez mást kell csinálni, mint az átlagember. Vagy ha nem is mást, akkor máshogy, mert munkavállalóként a hozzáadott értékeddel nem a saját vagyonodat gyarapítod, hanem az alkalmazódét.

2021. jan. 1. 21:17
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük föl, hogy nem csak az örökölt vagyonra építve ér el bármilyen anyagi szintet az ember, hanem közrejátszik a neveltetés, az oktatás, vagy egyszerűen csak a környezetben élők mentalitása... ezt is el tudnád venni, mindenkinél egyenlősíteni? Ezt hogy vennéd el azoktól, akiket önkényesen "gazdagnak" minősítesz?
2021. jan. 1. 22:45
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

"Én azt látom hogy gazdagnak születni kell, aztán az örökölt óriási vagyont már könnyü kezelni, ha nincs pénz a semmiből teremteni nem lehet, mert annyi időbe telik akkor hogy megdöglök öregségben mire már tényleg lenne pénz."

Ezt mondják a tehetetlen emberek, akik nem tudják, hogy az alapok ugyanazok: bevételek maximalizálása, kiadások minimalizálása, ebből lesz a profit.

Kicsiben a bevétel maximalizálása elsősorban a folyamatos továbbképzésen, tanuláson és a kemény munkán múlik. Aztán amikor már alkalmazottként nem nagyon lehet többet keresni, de mégis szeretnél, akkor (vagy akár hamarabb is) mehetsz vállalkozónak, ahol ugyanúgy a kemény munkán és a (kicsit másfajta) önképzésen múlik.

Nyilván a kiadások minimalizálása ugyanúgy bejátszik minden szinten: kicsiben, hogy nem veszel cigit, kávét naponta, nagyobban, hogy nem mész évente négyszer nyaralni vagy nem veszel nagyobb autót/házat (hitelre pláne nem), mint amekkora muszáj.

Aki ezeket nem tanulta meg, az bármekkora pénzt képes eltapsolni, meg lehet nézni a lottómilliomosokat, rocksztárokat, egyéb hirtelen meggazdagodott majd elszegényedett embereket.

2021. jan. 2. 00:58
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

19-es vagyok.

Soha nem állítottam, hogy alkalmazotti fizetésből kell vagy lehet meggazdagodni. Sőt állítom, hogy kevés kivételektől eltekintve nem lehet. Igazából azon kell dolgoznod, hogy növeld a bevételeidet, ezt te tudod, hogyan tudod. Legtöbbször tanulással és munkahelyváltásokkal megy. Alkalmazottként maximálhatod a béred, amiből elkezdhetsz normálisan gyűjteni, tőkét szerezni. Befektetsz, vállalkozást indítasz belőle vagy más módon gazdagszol már a te döntésed, a te utad. A lényeg, hogy soha ne növeld meg túlságosan az életszínvonalodat, mert akkor ott leszel, ahonnan indulsz. Ha nő a bevételed 25%-ot, akkor emelj a költéseiden 5%-ot, a többit tedd félre.

2021. jan. 2. 07:07
 26/28 A kérdező kommentje:

Meglepöen jó dolgokat írtatok így már kezdem másképp látni a dolgokat, mármint eddig csak egy oldalról figyeltem mindent azaz alacsonyan tartottam a kiadásaimat de elhanyagoltam a bevétel maximalizálást és ülök a langyosvízben átlagot keresve nem fektetek energiát változtatásra.

Ez a érték hasonlat elég jó volt tehát olyan értéket teremteni amelyért hajlandoak fizetni vagy magas képzettség amivel tudok nagyobb bevételt elérni.

A kiadásaim alacsonyak és befektetek évek óta de más téren nagyon elvagyok maradva. A bevételen kell változtatni mindenképpen sokkal tisztábban látom mostmár,csak állok egy helyben így nem lesz jó,megoldást a panaszok helyett inkább. Szóval nagyon jó írások voltak másmegvilágításban van minden ezt valahogy nem láttam utobbi idöben

2021. jan. 2. 14:42
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
#26 Szívből örülök, hogy tudtunk segíteni. Nekem ugyanezek a gondolatok "csak" az életemet változtatták meg, és lehet, hogy te leszel a következő "megváltott"... rajtad múlik :)
2021. jan. 2. 15:20
 28/28 anonim ***** válasza:

19-es és 25-ös vagyok. Én is nagyon örülök, hogy tudtam segíteni. Az mindig öröm, ha valakiben átkattan valami és kezdi másként látni a dolgokat. Ajánlom, hogy olvasgass a témában, mert segít és megerősít, akár cikkeket, akár könyveket.

Jó olvasgatást:

[link]

[link]

2021. jan. 2. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!