Munkaügyis vagy hozzáértő tudna segíteni?
Voltam 56 napot álláskeresési járadékon, ennyit állapítottak meg. Ez időszak alatt magánlakásokat takarítottam, hogy megtudjak élni, mert nagyon kevés volt a segély. Felajánlottak egy munkát ami napi 8órás bruttó 81000Ft-ért.Nem vállaltam el, hisz akkor nem tudtam volna eljárni takarítani ami több mint 8órába ez a munka, és elvesztettem volna az albérletem. Töröltek a rendszerből, így nem kapok BKK bérletet sem.
Találtam a lakástakarítás mellett egy bejelentett 2 órás irodaház takarítást, de itt is kevés pénz, alig bírom kifizetni a BKK bérletet ami 9500FT. Beszéltem egy ismerősömmel, és azt mondta, hogy napi 2 órás bejelentésnél járna a BKK bérlet, csak vissza kell magam regisztrálni. Igaz ez? Hogy tudnám igénybe venni ezt a segítséget?
Mivel nem vállaltad el a munkaügyi központ által felajánlott munkát és töröltek a rendszerből - így nem jár a BKK bérlet sem.
Csak akkor, ha együttműködsz a központtal.
Köszönöm szépen a válaszod!
Visszajelentkeznek, mivel 2 órási bejelentett állásom lett, így lenne jogosultságom?
Ha töröltek a rendszerből, mert nem működtél együtt, akkor nem jelentkezhetsz vissza bizonyos ideig. nem tudom, pontosan mennyi idő ez, de azt hiszem, minimum fél év. és ha visszajelentkezel, köteles leszel elfogadni az általuk felkínált állást, különben megint törölnek.
Amúgy nem értelek, hogy ha van egy 8 órás takarító állásod + 2 órás irodaház takarítás, akkor miért nem tudsz bérletet venni, bocs. Tudom, hogy drága a bérlet, meg azt is írtad, hogy albérletben élsz, de akkor valamiből le kellene adni vagy normális állást keresni.
Hogy lehet 8 órás bejelentésnél bruttó 81eFt béred, mikor a minimálbér 161.000,-Ft jelenleg. Ha 80500,-Ft-ot kapsz, akkor csak 4 órába vagy bejelentve.
Már 2 órás bejelentés esetén sem lehetsz regisztrált álláskereső személy, mivel kvázi van munkahelyed.
Ha neked felróható okból töröltek az álláskeresői nyilvántartásból akkor 60 napig nem tudsz ismételten visszajelentkezni. Egyébként az hülyeség, hogy minden munkát köteles valaki elfogadni, csupán meg kell indokolni, hogy miért nem megfelelő a felkínált állás.
Csak Budapest-i lakó vagy tartózkodási címmel rendelkezők igényelhetik a BKK bérlethez a hatósági bizonyítványt.
"Hogy lehet 8 órás bejelentésnél bruttó 81eFt béred, mikor a minimálbér 161.000,-Ft jelenleg."
Közmunka. Sok-sok éve lényegesen alacsonyabb a minimálbérnél, nem is értem, hogy nem tudod ezt.
És nem írtam azt, hogy MINDEN munkát köteles elfogadni, csak azt, hogy ha már törölték a rendszerből és utána megint munkát ajánlanak, azt köteles elfogadni. Tekintettel arra, hogy eddig nem volt együttműködő, ha nem fogadja el, megint törlik - ennyi.
Tessék, a hivatalos verzió a munkabérekről:
Köszönöm a válaszokat!
Nem vállaltam el a 8órási felajánlott munkát!
Én csak 2órára vagyok bejelentve, ez mellett lakásokat takarítok(zsebbe).
Pedig ennyit ajánlottak, bruttó 81000FT-ot, közfoglalkoztatott lettem, riodai adminisztrációs munka lett volna, de nem vállaltam el, hisz ez mellett nem tudtam volna eljárni lakást takarítani, azaz nem bírtam volna fizetni a lakbért.
2,3 4, azaz részmunkaidőnél járna elvileg a bérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!