Tényleg nem éri meg jogásznak, illetve orvosnak tanulni, mert elvesz rengeteg időt az életedből és a fizetés se valami magas?
Az átlag orvos várható élettartama alapból 10 évvel rövidebb, mint az átlag lakosságé. Ha aneszt/intenzíves vagy ez a szám 20 év mínusz, szakmunkásként meg van egy két sz.r izületed, meg pár gerincsérved.
És a mai világban egy szakmunkás sokkal jobban és olcsóbban tud terjeszkedni, mint egy orvos.
Arról nem is beszélve, hogy az operatív szakmák pont most estek el a zsírosbödönjüktől, a hálapénz tiltása miatt (mondjuk nem nagyon tudom sajnálni őket emiatt).
Orvosként akkor is megkeseredsz ha nem csak a pénz motivál. Az az iszonyat mennyiségű rosszindulat amit az emberektől kapunk ezt eredményezi.
Nem fogadtam el soha hálapénzt, mégis minden orvos hálapénzes bunkónak van beállítva, továbbá mit hallunk állandóan? Lefizet a gyógyszergyár, direkt megbetegítjük az embereket, mérget adunk oltás helyett és még hosszan lehetne sorolni.
A f.sznak van kedve így dolgozni, hogy bármilyen lelkiismeretes vagyok is, a munkám úgyis sz.r lesz és szemétládának vagyunk beállítva.
14: gondolom az én kommentemre válaszoltál...Szövegértelmezés nem megy ahogy látom. Azt írtam, hogy ha anyagias vagy, ha nem, mindenképp nehéz ilyen ágazatokban dolgozni. Viszont az sokat javít a helyzeten, ha az ember legalább az elején szereti amit csinál. Ha jól megfizetnek sem garancia arra, hogy felhőtlenül boldog lesz az életed...
Ja, és köszi a lepontozást :)
#12: Linkelnéd az ide vágó statisztikát?
Mert én úgy látom az egészségügy teli van vénséges vén prof-okkal. Ellenben 50+-os melós meg kb. alig él
De egyébként miért nem mész el kőművesnek akkor?
Azért látod azt, hogy az EÜ tele van öregekkel, mert a középkorúak jelentős része, már nem Magyarországon dolgozik. Gyakorlatilag hiányzik a negyvenes korosztály. Szóval vagy nagyon fiatal orvost fogsz látni, vafy időset.
Most már sajnos nem éri meg váltani. Több, mint tíz évem van ebben, most kezdtem el normálisan keresni. És egy szakmunkásnak is kell tudás, a szakmát meg kell tanulni. Csak éppen ők ezen 20 éves korukra túl vannak.
Azon a részen, hogy most már nem éri meg mi nem érthető?
És egy szót nem szóltam a munkahelyemről.
Az a része nem érthető, hogy elvileg elvesztegettél 10 évet, és még el fogod az életed hátralévő részét is. Helyette 2-4 évet beletenni egy más irányba (vs. a 30-40 ami még hátra van) már túl nagy áldozat és késő. Akkor meg felesleges panaszkodni.
A saját magad által látott szűk réteget (munkahely) állítottad be országos statisztikának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!