Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri ma Jogásznak tanúlni?

Paizs kérdése:

Megéri ma Jogásznak tanúlni?

Figyelt kérdés
Három év múlva fogok érettségizni addig német és angol b2 nyelvvizsgát szeretnék tenni és ha ezek össze is jönnek akkor semmi akadályát nem látom hogy esélytelen lenne az egyetemre való bekerülésem. Pázmány Péter Katolikus Egyetemre szeretnék menni. Már egy ideje nagyon sokat tanúlmányoztam hogy a jogi szakma előnyeit,hátrányait fizetés, munkalehetőség stb... ezért inkább tapasztalatok érdekelnének,de akármit írhattok ami fontos vagy érdekes lehet számomra:)

2016. szept. 18. 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:
65%

Ilyen helyesírással nem éri meg.

Ha azt megtanultad(!), akkor visszatérünk a kérdésre.

2016. szept. 18. 17:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Kösz a választ :D véletlenül a tanulmányoztam-ot hosszú ú-val írtam de te szerencsére szenteltél rá egy kis időt és megtaláltad nekem ezt a farkas hibát! :)
2016. szept. 18. 17:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért van még pár érdekes kifejezés a kérdésedben (semmi akadályát nem látom hogy esélytelen lenne; nagyon sokat tanúlmányoztam hogy a jogi szakma előnyeit) plusz központozás, de hagyjuk, csak megtanulod előbb-utóbb.

Természetesen megéri jogásznak tanulni, de csak akkor készülj erre a pályára, ha tényleg bírod a végtelen seggelést, rengeteget kell ugyanis magolni, sokmindent szóról-szóra.

Egyébként a két nyelvvizsgának vajmi kevés köze van a bekerülésedhez, lévén az 500-ból max. 40 pont jár érte, és két középfokú azért nem túl nagy különlegesség. Inkább a megfelelő felvételi tárgyakból kéne felkészülni és emeltezni.

2016. szept. 18. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!