Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vertek már át online rendelésnél?

Vertek már át online rendelésnél?

Figyelt kérdés

Pl. előre utaltál, és nem küldtek semmit, vagy úgy vettél meg valamit, hogy hibás volt, de erre nem figyelmeztetett az eladó stb.

Engem már háromszor átvertek.

2020. dec. 19. 15:49
A kérdező szavazást indított:
Igen, többször is
Igen, egyszer. Azóta nem utalok előre, vagy kipróbálom mielőtt megveszem.
Még nem, nem mernék előre utalni soha.
15 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem fed le minden opciót a szavazásnál adható válaszok száma. Egyébként, ha már háromszor pórul jártál, akkor neked is el kellene gondolkoznod azon, hogy mit csinálsz rosszul.

Milyen vételek során, és mely platformon vertek át?

2020. dec. 19. 15:51
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Több 100 adásvételen vagyok túl, ezeknek a 99%a előre utalással ment. sosem vertek át.
2020. dec. 19. 16:00
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
Ha messze lakik az illető, csak úgy megyek bele, hogy posta utánvéttel, + régóta regisztrált tag sok + értékeléssel. Vaterán és társain nem mennék bele ilyenekbe.
2020. dec. 19. 16:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegszer utaltam előre, és webáruháztulajdonosként többezer vevőt szolgáltam ki magam is. Még sohasem vertek át engem, és én sem senkit.
2020. dec. 19. 16:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Olyan opció vajon miért nincs, hogy "többször is utaltam előre és soha nem vertek át"? Mert az 5 válaszból 3-an azt választanák. Ez hülyeség, hogy ne lehetne előre utalni.
2020. dec. 19. 16:48
 6/16 anonim ***** válasza:
Még nem, és mernék előre utalni is, csak nincs ilyen opció.
2020. dec. 19. 16:51
 7/16 A kérdező kommentje:

Mindhárom jófogásos, vagy OLX-es volt.

Az első egy mikroszkóp: 30000ft. Nem volt lehetőség kipróbálni, mert az utcán találkoztunk, és nem volt konnektor.

A második egy nyomtató 12000 ft. Színtén nem került kipróbálásra vásárlás előtt.

A harmadik egy robogó volt. Vásárlásnál indult elsőre, utána másnap már csak nagyon nehezen.

(Mielőtt mentünk felmelegítette a motorját, így könnyen indult.)

Ezen kívül volt még egy, de az más jellegű... volt valami hiba a házon, amit meg kellett csinálni. Előre ki lett fizetve a kőműves díja, utána nem jött.

2020. dec. 19. 17:15
 8/16 anonim ***** válasza:
17%
Nem érdemes ilyen helyeken vásárolni semmit, csak bolt. Abból nincs baj.
2020. dec. 19. 17:18
 9/16 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, mint már írták, attól, mert neked eddig volt 3 rossz tapasztalatod, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne előre utalással vásárolni használt cuccokat. Én is vettem, mások is és nem vertek át. Amiket felsoroltál utánvéttel se tudtad volna elkerülni. Vagy hogy gondolod: megjön a csomag, a futár megvárja amíg kicsomagolod, bekapcsolod és kipróbálod, majd amikor űgy látod, hogy nem jó, akkor visszaadod neki és menjen vele ahova akar?

Ennek semmi köze az alőre utaláshoz vagy utánvéthez.

2020. dec. 19. 17:21
 10/16 anonim ***** válasza:
67%

" Vaterán és társain nem mennék bele ilyenekbe."

3-as, valószínűleg nincsenek ismereteid a Vatera Biztonságos Vásárlás programjáról (BVP), ami évek óta megvan már, s ahol ha nem azt kapod, ami a leírásban van vagy semmit nem kapsz a pénzedért, akkor a Vatera - bizonyos lépések megtétele után visszafizeti a pénzedet X összegig.

Megbízható, értékeléssel rendelkező oldalaktól/eladóktól kell vásárolni.

Kérdező, ha Téged 3-szor vertek át, akkor azért Veled is baj van...

Tudod, a mondás is azt tartja:

"más kárán tanul az okos, a buta a sajátján sem" - bocs..

Az a helyzet, hogy ha olyan oldalról vásárolsz, ahol az eladót nem tudod leellenőrizni és még ráadásul a technikai eszközt sem kipróbálni, akkor ne csodálkozz, ha átvernek.

Igen, régebben - mikor még nem mentek rá a BIZTONSÁGRA, rengeteg csaló volt a Vaterán, jómagam is pórul jártam műszaki termékkel - és mit csináltam utána? levontam a következtetést és vagy csak úgy vásároltam, ha ki lehetett próbálni - pl. eladó lakásán a centrifugát, ami azóta is jó, vagy 10 éve :-) - vagy lemondtam a vételről, még ha kedvezőnek tűnt is.

Nem tudom, mennyibe kerülhetett az a nyomtató, de én pl. boltban vettem 10 ezerért olyant, HP-t, ezelőtt 6-8 éve, hogy nem csak nyomtat, de szkennel és fénymásol is. Garancia is volt rá, de régóta működik, nem volt szükség rá. Gondolom, azzal a pár ezer ft-al többet buktál, mint amennyit nyertél rajta.

Változtass a szokásaidon, ne vásárolj úgy, ha nem tudod kipróbálni vagy vásárolj megbízható helyről.

ma már egymás alá ígérnek a webáruházak is, azok között is vannak jócskán megbízhatóak.

2020. dec. 19. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!