Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Órákkal miért seftelnek az...

Órákkal miért seftelnek az emberek?

Figyelt kérdés

Most nem a milliós nagyságrendű Omega, Rolex, Patek Philippe stb. kategóriájú órákra gondolok, mert azok ugye tartják az értéküket, vagy még drágábbak is lesznek, tehát befektetésként is működik.

Hanem pl. olyan technológiai típusú órák mint a G-Shock. Csökken az értéke, legalábbis rövid távon, mégis pár hónap vagy év után is eladják emberek.

G-Shock óra facebook csoportban látom, hogy fél éve vettem, egyszer sem hordtam, eladó 250 ezres csúcskategóriás g-shock.

Nem használja, így gyakorlati haszna sincs, befektetésnek sem jó, hiszen ezeknek csökken az értéke, akkor miért vette meg?

:D

2020. dec. 15. 18:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Amúgy nem kell ehhez milliókat keresni. De alapvetően jól keresel, veszel egy órát, 250 ezer. Viseled 1 évig, eladod 200 ezerért, és vehetsz újra egy 250 ezres órát. De az onnantól neked csak 50 ezer "bukás" évente ami már nem akkora összeg.
2020. dec. 15. 19:38
 12/19 A kérdező kommentje:

# 10

Valahogy senki nem akarja érteni amit kérdezni akarok. XD

Egy hasonlatot mondok, hátha így könnyebb. Mondjuk ne óra legyen hanem autó.

Képzeld el hogy veszel egy gyönyörű luxus autót, de kihozzák, legurítják a trélerről, betolod a garázsba, de te nem hogy egy kört sem mész vele, hanem még az üléshuzat védő fóliát sem szeded de, be sem indítod, nem használod, rá sem nézel majd így pár hónap múlva eladod.

Miért??? :D

2020. dec. 15. 19:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért? Mert megteheti! Mert nem számít neki. Ami neked 5 forint, neki 5 millió. Aprópénz.
2020. dec. 15. 19:57
 14/19 A kérdező kommentje:

# 13

De most nem a pénz a lényeg. Hanem ha előre tudod valamiről hogy nem fogod használni akkor miért veszed meg?

2020. dec. 15. 20:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egy időben rengeteget bicikliztem. Szinte naponta, párnaponta 20-25 km-s kört, meg munkába járás.

Első jobb fizumból vettem egy 160 ezres biciklit, örültem neki, mentem vele 1-2 kört. Aztán valahogy éreztem, hogy se nem kényelmes, se nem extra. Ugyanúgy állítgatni kell a váltót, mert hajlamos ugrani, az ülés kényelmetlen, meg úgy az előző olcsó bicajomhoz képest ami Tesco-s bontószökevény, egyszerűen nem adott akkora pluszt.

Cserébe bárhova mentem, nem mertem otthagyni, így max háztól házik vagy munkába jártam. Munkába viszont a fene se szeret Pesten biciklizni.

Menetközben találtam más hobbit, lett kocsim is. Így a bicikli amire addig vágytam, ott állt 1 évig úgy, hogy rá sem ültem. Haza vittem öcsémnek, ő teker vele néha.

Gyakorlatilag buktam 160 ezer Forintot.

2020. dec. 15. 20:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Pont, h nem tudja az ember, h nem fogja használni az órát-
2020. dec. 15. 20:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
illetve nagyfaterom kocsit is majdnem így vett, van neki 2 telepjárója, egy kisteher autó, de kellett egy személy autó is. 4. autó amicsak van, de nincs hajtva. Nem az első esett, amióta az eszemet tudom. volt egy vv bora, 5 év alatt kb nem ment bele 10.000 km, volt egy suzuki sx4 3 évig, most megint egy suzuki s-crosst vett, lassan 2 éves és évente 3x ha használja.
2020. dec. 15. 20:29
 18/19 anonim ***** válasza:
72%
12-es én értettem és meg is kaptad a választ, téma le zárva. Nem veszed tudomásul a választ vagy válaszokat. Itt neked van baj a toronyban, nem is kicsi. 6-os voltam
2020. dec. 15. 21:42
 19/19 anonim válasza:
Nekem több órám is van, nem seftelek vele. A legdrágább 1600 EUR volt, Parndorfban vettem. Azért vettem mert ritka, limitált és atom pontos (+-7 sec/év !!!). Hogy miért? Miért vesz valaki drága telefont, drága autót vagy éppen ha nem is drágán akkor épp adott márkát. Értsd, kicsit sarkítva: 1 misiért veszel egy 20 éves BMW-t mert márkahű vagy, vagy épp az tetszik közben pedig fiatalabb, jobb és megbízhatóbb Citroent vehetsz. Ilyen az átlag fogyasztó.
2021. jún. 15. 22:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!