Órákkal miért seftelnek az emberek?
Most nem a milliós nagyságrendű Omega, Rolex, Patek Philippe stb. kategóriájú órákra gondolok, mert azok ugye tartják az értéküket, vagy még drágábbak is lesznek, tehát befektetésként is működik.
Hanem pl. olyan technológiai típusú órák mint a G-Shock. Csökken az értéke, legalábbis rövid távon, mégis pár hónap vagy év után is eladják emberek.
G-Shock óra facebook csoportban látom, hogy fél éve vettem, egyszer sem hordtam, eladó 250 ezres csúcskategóriás g-shock.
Nem használja, így gyakorlati haszna sincs, befektetésnek sem jó, hiszen ezeknek csökken az értéke, akkor miért vette meg?
:D
# 10
Valahogy senki nem akarja érteni amit kérdezni akarok. XD
Egy hasonlatot mondok, hátha így könnyebb. Mondjuk ne óra legyen hanem autó.
Képzeld el hogy veszel egy gyönyörű luxus autót, de kihozzák, legurítják a trélerről, betolod a garázsba, de te nem hogy egy kört sem mész vele, hanem még az üléshuzat védő fóliát sem szeded de, be sem indítod, nem használod, rá sem nézel majd így pár hónap múlva eladod.
Miért??? :D
# 13
De most nem a pénz a lényeg. Hanem ha előre tudod valamiről hogy nem fogod használni akkor miért veszed meg?
Én egy időben rengeteget bicikliztem. Szinte naponta, párnaponta 20-25 km-s kört, meg munkába járás.
Első jobb fizumból vettem egy 160 ezres biciklit, örültem neki, mentem vele 1-2 kört. Aztán valahogy éreztem, hogy se nem kényelmes, se nem extra. Ugyanúgy állítgatni kell a váltót, mert hajlamos ugrani, az ülés kényelmetlen, meg úgy az előző olcsó bicajomhoz képest ami Tesco-s bontószökevény, egyszerűen nem adott akkora pluszt.
Cserébe bárhova mentem, nem mertem otthagyni, így max háztól házik vagy munkába jártam. Munkába viszont a fene se szeret Pesten biciklizni.
Menetközben találtam más hobbit, lett kocsim is. Így a bicikli amire addig vágytam, ott állt 1 évig úgy, hogy rá sem ültem. Haza vittem öcsémnek, ő teker vele néha.
Gyakorlatilag buktam 160 ezer Forintot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!