Órákkal miért seftelnek az emberek?
Most nem a milliós nagyságrendű Omega, Rolex, Patek Philippe stb. kategóriájú órákra gondolok, mert azok ugye tartják az értéküket, vagy még drágábbak is lesznek, tehát befektetésként is működik.
Hanem pl. olyan technológiai típusú órák mint a G-Shock. Csökken az értéke, legalábbis rövid távon, mégis pár hónap vagy év után is eladják emberek.
G-Shock óra facebook csoportban látom, hogy fél éve vettem, egyszer sem hordtam, eladó 250 ezres csúcskategóriás g-shock.
Nem használja, így gyakorlati haszna sincs, befektetésnek sem jó, hiszen ezeknek csökken az értéke, akkor miért vette meg?
:D
Ez nem seftelés, csak kihasználatlanság miatt eladja olyannak aki lehet használná is. Nekem is van G-shock órám, nekem tetszik a stílusa és elég olcsón vettem használtan én is.
Megveszel valamit, mert akkor tetszik, jó ötletnek tűnik, de megvagy nélküle is. Szerintem az óra az pont olyan, h jaj de jó lenne egy karóra és akkor nem kellene a telefont elő venni mindig, közbe meg megveszed, rajtad van, ugyan úgy a telefonodon nézed meg az időt stb. és utána rájössz, h nem is kényelmes, zavar így nem használod. Viszont menőnek tartom az órákat, van casio is. :D
# 1
Erre gondoltam én is, na de 250.000 Ft-os órát úgy megvenni, hogy utána sosem hordja? :D
# 3
De nem az a lényeg, hogy megteheti e, ez most mellékes.
Hanem ha ki sem veszed a dobozból és befektetésnek sem jó, tehát az egyetlen dolog amit elérsz vele hogy pénzt veszítesz akkor minek? :D
Egy olyan tárgy, amit nem tudja, hogy mennyire fogja szeretni?!
Te még semmit nem vettél úgy, hogy jó ötletnek tűnt, de utána nem is használtad?
Nekem már gyerekként volt olyan, hogy vettem egy foci labdát a pénzemből, de rá jöttem, hogy nem tudok focizni és nem is szeretek. Ha tudtam volna rá vevőt én is eladom :D
"Ha megteheti, akkor miért ne? Lehet havonta 3 misit keres, akkor neki aprópénz a 250e Ft."
Akkor meg minek akarja eladni? Annyira kell neki plusszba az a kis 250e Ft kávépénz?
"Hanem ha ki sem veszed a dobozból és befektetésnek sem jó, tehát az egyetlen dolog amit elérsz vele hogy pénzt veszítesz akkor minek? :D"
Ha valakinek 100-200+ ezres órákra van pénze, az nem azon fog agyalni, hogy ez mennyire jó befektetés, sem azon, hogy ez "megérte-e"
Na meg nem lehet az élethez ennyire "proli" módon állni, hogy csak akkor veszek bármit, ha hasznom van rajta vagy muszáj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!