Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Internetes vásárlásnál ez...

Internetes vásárlásnál ez vonatkozik társasjátékokra is?

Figyelt kérdés

Ugyebár, amit neten rendelek, azt 14 napon belül indoklás nélkül visszavihetem és visszaadják a pénzt.

Ez vajon társasjátékra is érvényes? Mert az utóbbi években nagyon sok olyan tarsast sikerült vennem, aki leírása szerint jó, de amúgy meg unalmas, vagy egyenesen egy ki nevet a végén valami klassz keretsztorival.

Így gondoltam vennék egyet online karácsonyra és ha nem jön be a gyerekeknek, akkor vissza is vinném.

2020. dec. 2. 10:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem, mert a könyvtárban fizetsz tagsági díjat, hogy kölcsönözhesd. A kereskedőtől pedig nem bérelsz, ő elad. Nincs nála kölcsönzési szolgáltatás. Baromira nem ugyanaz a kettő. Szerintem elég aljas dolog ez így, hogy jaj nekem nincs pénzem rá, megveszem, elolvasom, majd visszaváltom. A baráttól kölcsönkapott dolog pedig megintcsak más, mert ő már kifizette azt. A csokis példa nagyon is valid, bármennyire is nem tetszik ez neked.

Nem értem, hogy hogy lehet ennyire féreg valaki, hogy így visszaéljen a dolgokkal. A 14 napos elállás nem erre van kitalálva, nagyon undorító ha ezt valaki így kihasználja. Plusz, ha ennyire oda meg vissza vagy attól a könyvtől, akkor szánd rá az 5-6 ezer forintot. Ha nincs rá, akkor spórolj 2-3 hónapot, nem hiszem, hogy annyira nehéz lehet pár ezrest összekuporgatni valamire, amire ennyire vágsz. Ja hogy ingyen jobb lenne, tényleg.

2020. dec. 2. 12:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A 14 napos elállási jog nem vonatkozik az egyedi megrendelésre gyártott termékekre, illetve a fehérneműkre, meg még pár dologra.

Az árucikk visszajuttatása a vevő kötelessége. A termék NEM LEHET HASZNÁLT!

2020. dec. 2. 13:34
 13/25 anonim ***** válasza:

#10: a kognitív disszonancia elnyomása kiválóan működik nálad...

Hajánál fogva előrángatott példákkal nyugtatod magadat - de ez a tényeken nem változtat.

A könyvtár direkt azért van, hogy kikölcsönözzék a könyveket!

És van erre megfelelő szerzői jogi szabályozás is.

Köszönőviszonyban sincs az illegálisan beszkennelt és neten terjesztett könyvmásolatokkal!

Az ismerős kölcsönadása példa is erősen sántít!

Lopás amit csinálsz!

2020. dec. 2. 14:48
 14/25 anonim ***** válasza:
#11 - köszi, most olvasom, hogy már te is helyretetted. :)
2020. dec. 2. 14:48
 15/25 anonim ***** válasza:

A csokis példa NEM a 14 napos visszavételről szólt, hanem a bolti lopásról!

Nem igaz, hogy képtelen vagy felfogni....

2020. dec. 2. 14:50
 16/25 A kérdező kommentje:

Mindenki gondolja , ahogy akarja. Én nem tekintem lopásnak, ha a boltnak nem lesz kevesebb könyve, hiszen visszakapja. Semmi kára nem keletkezik.

A könyvtárat és az ismerőst a szerzői jogokra írtam. A könyvtárba fizetek évi 4500 Ft-ot. Nem tudom mennyi jogdíjat kapnak a szerzők ebből a pénzből. Ebből a havi 375 Ft-ból.

Ha az ismerősöm adja ide, vagy akár a párom olvassa el, akkor is pontosan ugyanannyi jogdíjat kap a szerző. Egy könyvből származót. Tőlem meg nulla forintot. Annyit mint a visszavitt könyvből. Amúgy a jó könyveket meg szoktam venni. Ezesetben nem vinném vissza, ha tetszik, ha kedvenc. Ha meg szar, akkor ne sajnáljam már a szerzőt. Írjon jó könyvet.

2020. dec. 2. 15:24
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
Jézusom ember, nálad tényleg komoly bajok vannak fejben. Remélem ezt a hozzáállást továbbadod az utódaidnak is. Szánalmas a gondolkodásod. Szerinted a vállalkozónak nem származik kára belőle? Kapásból elbukja a szállítási, csomagolási terhekkel kapcsolatos időt, ember dolgozik vele, feladja, stb. Plusz az már nem új könyv, ha valaki(k) elolvasták már. Aztán a készletezéssel kapcsolatos problémák is ott vannak, tervezhetetlen bevétel, stb. Nem az íróval baszol ki igazán ha visszaküldesz egy általad szarnak ítélt könyvet, hanem a webshoppal. De tudod mit, csináld csak. Ha nem tetszik a könyv, akkor kérd vissza az árát. Sőt, moziban is kérd majd vissza a jegyárat, ha nem tetszett a film. Étteremben ha nem ízlett az étel, akkor távozzál csak fizetés nélkül, hisz minek fizetni, neked nem ízlett, miért nem főztek jót? Remélem az élet visszaadja neked mindezt.
2020. dec. 2. 15:49
 18/25 anonim ***** válasza:

16: mit kap vissza...??? Az illegálisan beszkennelt könyvet...???

Amit többszázan letöltenek - ergo ennyi könyvet NEM Vesznek meg a boltban!

2020. dec. 2. 15:55
 19/25 anonim ***** válasza:

#17: ő lenne a legjobban felháborodva, ha a webáruház olyan könyvet küldene neki, amit már valaki kiolvasott és visszaküldött....

Akkor azért írna ki kérdést felháborodottan....

MErt az ilyenek csak a más f...val szeretik verni a csalánt. :-s

2020. dec. 2. 15:56
 20/25 A kérdező kommentje:

Miért háborodnék fel okoska? Alapesetben észre sem veszed, hogy valaki elolvasta azt a könyvet. Nem égeti ki a szeme a lapokat. Nekem van könyvem amit legalább ötször olvastam és olyan mint az új.

18, te miről beszélsz? Milyen illegálisan beszkennelt? Itt arról van szó, hogy megveszem, majd visszaviszem. Eredeti könyvről van szó.

17, milyen szállítási meg csomagolási költséget? Eleve van személyes átvétel is. Ha meg nincs, egy könyvnél nincs az a webáruház, amelyik ingyen szállítana. Talán 10-20 ezer forintos rendelésnél, de 3-4 ezernél tuti nem

2020. dec. 2. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!