Meddig támogatod a gyermekedet?
Figyelt kérdés
Körülöttem sok példát látok arra, hogy kemény munkával jómódúvá lett szülők az évek alatt ki taníttatták gyermekieket. Akik az egyetem után a végzettségüknek megfelelő területen elhelyezkedtek. Az évek alatt a szakmájukban szépen lépegetnek előre. Azzal foglalkoznak amit szeretnek és jók is benne. Viszont anyagilag a választott szakmájuk miatt nem tudják finanszírozni azt az életszínvonalat amit anno gyermekként a szüleik biztosítottak számukra. Ezért a szülők támogatják őket a 20-as, 30-as sőt a 40-es éveikben is. Megveszik nekik a házat, kocsit, havonta utalnak nekik egy kis segítséget. Fiatalon mindig furcsának találtam ezt a túl hosszú nyúlt gondoskodást, nyilván azért eléggé irigylettem is. Most, hogy a másik oldalra kerültem azért jóval nagyobb dilemma. Nyilván nem üthettem a gyereket, hogy legyen vállalkozó vagy hogy olyan szakmát válasszon amivel jól lehet keresni. Szerintetek melyik a jobb megoldás, ha egyetem után a gyereket magára hagyni anyagilag, had boldoguljunk egyedül vagy folyamatosan segíteni és így hagyni hogy az örökségüket feléljék?2020. nov. 28. 14:17
11/11 anonim válasza:
Szerintem mindent meg kell adni, hogy a gyermek a lehető legjobb pozícióból induljon. (Kb. 25-28 éves koráig támogatnám tanulási költségek fedezésével, első kocsival, első lakással) De, van egy pont, ahol a saját lábára kell állnia. Ha nem akaródzik, akkor ott lehet, hogy kicsit keménynek is kell lenni szülőként. Ha látjuk, hogy boldogul, akkor ezzel-azzal ismét lehet segíteni, hogy egy kicsit könnyebb legyen, de nem cipelhetjük őket örökké a hátunkon. Ha így teszünk, velünk együtt a földre esnek ők is, amikor idősen már nem bírjuk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!