Miért van olyan sok sznob ebben a kategóriában?
Nem sokat olvasom a kategóriát, de még így is megdöbbentő véleményeknek vagyok a tanúja. Pl.:
Költözzön el a válaszoló Budapestről, ha nem talál munkát bruttó 300 ezer felett.
"Ne gondold, hogy olyan jól keresnek a pincérek."
Vessen magára akinek minimálbérért kell robotolnia, miért nem tanult többet.
Az hol "kisajátítás", hogyha azt mondják neki, hogyha nem tud egy budapesti megélhetéshez elég fizetést összeszedni, vagy legalábbis nem olyan módon, ahogy ő azt elképzelte (0 tudással, 0 szakmai tapasztalattal irodában multis-asszisztens kezdőfizetéssel), akkor inkább költözzön ki, mert csak azt a kicsit is bebukja, amennyije most van? Ja és csak azért akar pesten lenni, mert "szereti". Én is szeretem Párizst, meg tetszene San Francisco de tudom, hogy ott nem tudnék megélni.
Ez nem egy város einstandolása, hanem puszta paraszti ész.
Szerintem neked kisebbrendűség érzésed van.
Olyan dolgokat látsz bele mások válaszaiba, amik nincsenek is ott.
Amúgy a linkelt kérdésben jó tanácsok vannak, csak éppen a kérdező túl makacs és nem látja reálisan a saját helyzetét. Tartja a mondás, hogy mindenki a saját kárán tanul.
Élhetnek nem sikeres, nem jómódú emberek is. Csak akkor ne sírjon a szája, hogy neki egymagának 250k kell havonta az alapszintű megélhetéshez, és ezt nem tudja elérni, mert igazából egy lusta pcsa és ad1 tanulni nem hajlandó mert elege van belőle, és ad2 csak irodai aktatologató munkát végezni, olyan bérért, amiért már egy kezdő diplomás is összetenné a két kezét.
Lettek neki tippek adva, nem kellenek neki, akkor mi a francért kéne sajnálni? A kérdésére kapott választ, hogyan tudja összeszedni ezt, ha neki az nem fér bele a vilégképébe így járt, mehet haza.
Ne akarjon olyan egyedül lakni a főváros belvárosában, akinek nincsen meg az ehhez szükséges bérszínvonala (vagyis piaciértéke, vagyis képzettsége, ami nem egyenlő az egyeszáll éreztségvel).
Így jobban tetszik?
De vess nyugodtan egy pillantást a a külvárosi kiadó garzon lakások áraira (90-110 ezer forint körül járnak). Te ki tudnád fizetni egy darab fizuból?
Egy bizony két emberes meló (utalva itt a másik kérdés kérdezőjére, aki egyedül akar élni és érettségivel akar sokat keresni).
Kaját, bérletet, szórakozást akkor még nem is vettél.
Szóval igen, aki keveset keres, az bizony gondolja át erősen, miről is hajlandó lemondani (például ne ragaszkodjon a fővároshoz és amúgy meg vidéken is van élet).
Én is szeretnék sok mindent, de mivel jelenleg nem keresek sokat, így ezek várnak magukra.
"Ne akarjon olyan egyedül lakni a főváros belvárosában, akinek nincsen meg az ehhez szükséges bérszínvonala (vagyis piaciértéke, vagyis képzettsége, ami nem egyenlő az egyeszáll éreztségvel).
Így jobban tetszik?"
Nem, semennyivel se tetszik jobban, ez csak átfogalmazása ugyanannak. 2020-ban MINDEN 8 órát dolgozó embernek jogosan lehet olyan igénye, hogy el tudja magát tartani a munkabérből abban a városban, ahol dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!