Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Gáz hogy nem vagyok hajlandó...

Gáz hogy nem vagyok hajlandó fast fashionben vásárolni?

Figyelt kérdés

Elég márkás ruháim vannak (Escada, Max Mara, Hugo Boss, Twinset), és páran állandóan beszólogatnak miatta. Itt elegáns ruhákat képzeljetek el, blézert, blúzt, szoknyát, V nyakú pulcsit, amiken nincsen óriási logo, csak egyszerűen látszik rajtuk, hogy nagyon szépen vannak szabva, és hogy nem poliészterből meg mindenféle műszálból készültek, hanem gyapjú, selyem, moher stb.

Egyetemista vagyok, nem is vet fel annyira a pénz, az összes ruhámat használtan veszem (Remixshop, Humana Vintage, Retrock), és tudok varrni, szóval magamra is igazítom őket, hogy tökéletesen passzoljanak. Összességében soha nem kerülnek többe mintha a Zarában vettem volna őket, mégis ezerszer szebb az összkép.

Na már most ezek elég egyedi ruhák, némelyik 5-10 évvel korábbi kollekcióból való, és nem is nagyon lehet Magyarországon kapni ezeket, szóval elég sokan meg is dicsérik, hogy milyen elegáns és csinos.

Viszont sajnos sok negatív kommentet is kapok, pedig nem kérkedek a ruháimmal. Egyszerűen csak odajön némely csoporttársam vagy kollegám és amikor nem figyelek megnézi milyen címke van belül a kabátomban vagy a pulcsimban, és tesz rá megjegyzést valami negatív, kissé bántónak ható megjegyzést

Már nem tudom mit csináljak velük, mert az elején még viccesen vissza lehet szólni, de már kezd nagyon idegesítő lenni. A legtöbben a zakót/nadrágot ingeket a HMben, Pull, Bershka stb fast fashion boltokban veszik, én viszont nem akarok beállni a sorba és csak emiatt ezekben a boltokban vásárolni, mert rosszul vagyok attól, hogy bármit veszek, felveszem 4x és dobhatom ki. Ők viszont erre azt mondják, hogy sznob vagyok, holott használtan, jó áron beszerezni és igazítani meg tisztíttatni a ruháimat sokkal több időt és erőfeszítést igényel, mint leemelni a polcról az első ruhát ami szembe jön egy Bershkaban.

2020. okt. 10. 10:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%

Azért mert használtan veszel minőségi ruhát és magadra alakítod nem vagy sznob. A sznobság lényege, hogy olyan képet akarsz festeni magadról, ami nem vagy, oda tartozónak akarod mutatni, ahol nem vagy. Ha te ezekben a ruhákban érzed jól magad és a személyiségedhez passzol, akkor nem hiszem, hogy rád ez igaz lenne.

Mondjuk eléggé furcsa, hogy a címkédet nézegetik és kifordítják a ruhád, aztán megjegyzéseket tesznek. Én ilyennel még soha nem találkoztam. Esetleg egy-egy ember lehet ilyen, de nem hiszem, hogy ez tömegjelenség. Aki, irigykedik azzal meg nem kell törődni.

2020. okt. 10. 11:24
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
Olvasás közben fogtam a fejem, hogy sokan milyen dolgokból képesek ügyet csinálni... 🤦‍♀️ Hát ha ezt így elmondtad nekik, ami elég érthető és mégsem veszik az adást, akkor ne foglalkozz velük. Idővel ha látják, hogy pont les.arod, ők is így fognak tenni.
2020. okt. 10. 11:43
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Már miért lenne gáz, tök jó, hogy használtan tudsz venni jó cuccokat. Valószínűleg csak arról van szó, hogy irigykednek amiért te márkás ruhákban jársz. Nem kell velük foglalkozni és majd abbahagyják.

Amúgy ez a megnézi a címkét dolog nekem is nagyon fura.

2020. okt. 10. 11:53
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
Légy önmagad lehet csak irigykednek rád mert ők nem tehetik meg hogy ilyeneket vegyenek nemhiszem hogy tudják hogy használtak a ruháod
2020. okt. 10. 12:05
 5/16 anonim ***** válasza:
7%

Gáz ha ezzel akarod bizonygatni magadnak, hogy te különb vagy másoknál.

Azok meg jól vannak, akik azt gondolják hogy emberek a használt turis, talán nem is eredeti "márkás" ruhákra irigykednek?

2020. okt. 10. 12:47
 6/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem a ruháid miatt kapod a kommenteket....
2020. okt. 10. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Valami olyasmit válaszolnék vissza, hogy

- bántott téged az a kabát? Vagy én? Vagy mi a baj?

- esetleg azt, hogy turiban lehet ilyesmiket jó áron venni, ha te is szeretnél ilyesmit.

Mindenesetre ilyen miatt tényleg ne érezd magad rosszul, mert annyira nem éri meg. Tudom, ezt könnyű mondani és nehezebb megcsinálni.

2020. okt. 10. 13:40
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

My Dear Elegant Lady,

Ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak. Csak menj tovább az utadon, amit választottál.

2020. okt. 10. 13:50
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem a márka itt a lényeg.

Valószínű hogy te olyan vagy aki jó stílusérzékkel rendelkezik, és ízlésesen állítod össze az öltözékedet. Legyen az használtruha, fast fashion, bármi.

Innentől kezdve mindegy a márka, mert minden mindennel passzol, és az összhang nagyon jó.

Amikor ránézel egy emberre, és valahogy azt látod hogy rendben van, összhangban van a külső megjelenése a személyiségével.

Sok embernek nincsen stílusérzéke, és hiába vásárolnak össze mindenféle drága darabokat, nem mutat rajtuk, nem tudják kombinálni egymással. Jó ízlést nem lehet pénzen venni.

2020. okt. 10. 14:19
 10/16 anonim ***** válasza:
77%

Engem nem érdekel ki honnan öltözködik, de a Boss pl pont olyan márka, amit néha megnézek About Youn, és nem találok kb olyan cuccot, ami nem 100% poliészter vagy viszkóz. Még talán pár pamut cuccot láttam már tőlük, selymet soha, vagy max olyat, ami felett gyártás közben elhúztak egy selyemsálat, és ezért ráírták a 10%-ot. Ennyit a H&M is tud...

[link]

[link]

[link]

Szerintem inkább az ilyen "nem vagyok hajlandó beállni a sorba" megnyilvánulásaiddal leszel unszimpatikus mindenkinek. A márkák amiket felsoroltál sem olyan hűha de jó minőségűek, szimplán a logót fizeted meg legtöbbször. Ez még a high fashion legalja.

2020. okt. 10. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!