Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Gáz hogy nem vagyok hajlandó...

Gáz hogy nem vagyok hajlandó fast fashionben vásárolni?

Figyelt kérdés

Elég márkás ruháim vannak (Escada, Max Mara, Hugo Boss, Twinset), és páran állandóan beszólogatnak miatta. Itt elegáns ruhákat képzeljetek el, blézert, blúzt, szoknyát, V nyakú pulcsit, amiken nincsen óriási logo, csak egyszerűen látszik rajtuk, hogy nagyon szépen vannak szabva, és hogy nem poliészterből meg mindenféle műszálból készültek, hanem gyapjú, selyem, moher stb.

Egyetemista vagyok, nem is vet fel annyira a pénz, az összes ruhámat használtan veszem (Remixshop, Humana Vintage, Retrock), és tudok varrni, szóval magamra is igazítom őket, hogy tökéletesen passzoljanak. Összességében soha nem kerülnek többe mintha a Zarában vettem volna őket, mégis ezerszer szebb az összkép.

Na már most ezek elég egyedi ruhák, némelyik 5-10 évvel korábbi kollekcióból való, és nem is nagyon lehet Magyarországon kapni ezeket, szóval elég sokan meg is dicsérik, hogy milyen elegáns és csinos.

Viszont sajnos sok negatív kommentet is kapok, pedig nem kérkedek a ruháimmal. Egyszerűen csak odajön némely csoporttársam vagy kollegám és amikor nem figyelek megnézi milyen címke van belül a kabátomban vagy a pulcsimban, és tesz rá megjegyzést valami negatív, kissé bántónak ható megjegyzést

Már nem tudom mit csináljak velük, mert az elején még viccesen vissza lehet szólni, de már kezd nagyon idegesítő lenni. A legtöbben a zakót/nadrágot ingeket a HMben, Pull, Bershka stb fast fashion boltokban veszik, én viszont nem akarok beállni a sorba és csak emiatt ezekben a boltokban vásárolni, mert rosszul vagyok attól, hogy bármit veszek, felveszem 4x és dobhatom ki. Ők viszont erre azt mondják, hogy sznob vagyok, holott használtan, jó áron beszerezni és igazítani meg tisztíttatni a ruháimat sokkal több időt és erőfeszítést igényel, mint leemelni a polcról az első ruhát ami szembe jön egy Bershkaban.

2020. okt. 10. 10:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%
Pláne hogy az aluljáróban kéregető cigány is "hugo bossba" van. :D
2020. okt. 10. 15:51
 12/16 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem gáz. Adod itt magad a flancos hű de egyedi stílusodban, meg panaszkodsz hogy nem ismerik el. Ehhez képest lenézel mindenkit aki "beáll a sorba" a csak áltagos minőségű ruháival. És képzeld van olyan h&m es ruhám amit 2 éve hordok,ráadásul elég gyakran és tökéles állapotban vannak. Sőt vettem már a tescoban is olyan ruhát ami igényes és jól néz ki.

Ne csodálkozz hogy sznobnak tartanak

2020. okt. 11. 14:48
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

7# vagyok

Közben olvasom a fejleményeket.

Szerintem teljesen rendben van az a ruha és az a kombináció amit viselhetsz.

Viszont az ilyesmi, hogy "nem vagyok hajlandó beállni a fast fashiont vásárlók sorába" kijelentések hallva úgy érezhetik az emberek hogy lenézed/ elitéled őket. És emiatt visszatámadnak.

Fejezd ki magad finomabban: " én így szeretek öltözködni".

2020. okt. 11. 15:24
 14/16 A kérdező kommentje:
Lehet nem pontosan fogamaztam, de nem teszek nyiltan megjegyzeseket senkinek sem a a ruhaira,es nem jelentem ki soha egyiknek sem, hogy nem vagyok hajlando HMben vasarolni. Ez a maganvelemenyem, de nem fejtem ki es mondom nekik, nem akarom megserteni oket, nem ugy mint ok engem neha.
2020. okt. 12. 06:07
 15/16 A kérdező kommentje:
Egy kijelentesem volt, amikor megkaptam a sznob jelzot, az egyik pulcsimra kaptam egy megjegyzest (moherből keszult), majdnem raboritotta egy srac a kavet, es mondtam hogy vigyazzon mert nehez tisztitani. Es erre mondta hogy jobban jartam volna egy Stradis pulcsival ott is latott hasonlot, en meg mondtam neki hogy jobban szeretem ha valami minosegi.
2020. okt. 12. 06:10
 16/16 anonim válasza:
76%

Èn teljesen egyetértek veled. Ezerszer inkább egy használt, minőségi ruhadarab, mint a fast fashion. Sokkal tartòsabbak ès szebbek. Táskával ugyanez a helyzet.

Van egy kèt éves kisfiam, akinek szintèn így vásárolok. Nem vagyok hajlandó megvenni a Pepco ès társai bòvlikat.

2020. okt. 12. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!