Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egy 18...

Miért van az, hogy egy 18 éves felnőtt ember, végig tanulva 12 évet, teljesen életképtelen skilleket kap?

Figyelt kérdés

Egy 18 éves ember, 12 évet végigtanulva konkrétan a mai rendszerben életképtelennek számít:

-nem tud pénzt keresni, etetni magát

-nem tud eladni

-nem tudja megvédeni magát, ha bárki bepereli, az győz, aki drágább ügyvédet fizet

-de mégcsak közlekedni sem tud, mivel nincs olyan tantárgy, hogy közlekedés

ha továbbgondolom, akkor erre a 12 év tanulásra még rádobhat 1-2 diplomát, azaz 3-5 évet, és güzülhet egy egyetemen... vagy a szülei pénzén, vagy a sajátján... jó vicc, honnan lenne sajátja, max árut tölteni tud, egyik terméket a másik mellé rakni...

miután elvégzi az egyetemet milliós hitelekkel a nyakában, kezdhet valami cégnél a ranglétra alján, hogy aztán további 20 év múlva vehessen egy lakást...majd azt gondolja 20 év munkaviszonnyal.. hmm.. a 300 ezer nem is olyan rossz pénz... hmm.... hát ezt az 50 négyzetmétert futja 20 év spórolás után, meg a kenyeret is...

szinte mindenki ezt az utat követi...mintha ez lenne az álmuk...

2020. okt. 14. 07:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%

Borzasztó vagy, az ilyen embereket messzire elkerülöm az életben, még így íráson keresztül is kiszívsz minden energiát...

Abba belegondoltál, hogy a yachtos, masertis hulyegyerekkel nem elerik ezeket, hanem kapják? Könyörgöm, ne azt lődd már be, hogy egy dollarpapa milyen játékpénzt ad a kölykeinek, hanem hogy te reálisan mit érhetsz el. Ha ezt a szintet akarod megugrani akkor vagy legyen egy jó ötleted egy vállalkozásra, amiből ki tudod venni a százmilliókat, vagy nyerj a lottón. Az előbbihez kemény munka kell, a másodikhoz meg olyan szerencse, ami szinte senkinek nem adatik meg. Akkor nem lenne egyszerubb arra törekedned neked is, ami reális? Pl amit a 18-as írt, az reális és szép eredmény ilyen idős korban. De tépheti itt neked bárki a száját, nem akarod megérteni, mert munka nélkül kéne a sok lóvé, a szokásos betegségben szenvedsz...

2020. okt. 14. 13:00
 22/31 A kérdező kommentje:

Ez tökéletesen igaz rád, és abszolút lehetséges egy olyan bizniszt létrehozni, ami néhány év alatt nagyon gazdaggá tesz :)

Rágódj csak a "nem lehetséges" mondaton, vedd be a kék pirulát, és menj vissza a 600 ezrecske fizetésedhez :D

Persze csak akkor, ha találsz olyan idióta vállalkozót, aki értéket lát abban, hogy bruttó 1 milliót a zsebedbe csúsztasson azért, hogy reggeltől 13-ig a gyakorin lógj :D

2020. okt. 14. 13:05
 23/31 A kérdező kommentje:

Itt mindenki csak ebben tud gondolkodni:

"nettó fix 600 van a zsebemben, király vagyok"

Egyrészt a társadalom 99%-ára ez nem igaz, elérhetetlen. 1-2 szakmát leszámítva, főleg alkalmazottként.

Másrészt az első oldalon lévő megnyilvánulásból teljesen nyilvánvaló, hogy egy unatkozó trollról van szó.... Komoly mentális munkát végző emberről, orvosról stb. nehéz elképzelni, hogy így kommunikáljon, nyilvánuljon meg egyáltalán... Főleg kedd reggel... nagyon irreális

2020. okt. 14. 13:07
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Én osztom be az időmet, home officeban vagyok, és ma épp egy nyugisabb napom van, úgyhogy ráérek még akár 20 újabb hozzászólást is írni, csak neked ❤😂

Másfelől, aki alkalmazottként ennyit hazavisz, az előbb-utóbb vállalkozást is indít, úgyhogy bármennyire fájdalmas olvasnod, vannak olyan emberek, akik profitáltak a 12 év (és persze ennél is több) tanulásból.

2020. okt. 14. 13:13
 25/31 anonim ***** válasza:

#20: Értem. Ha árufeltöltő vagyok, akkor az a baj, ha többre vittem, akkor meg az, hogy miért nem vagyok milliomos. Értem. És akkor Elon Musk-nak vagy Mark Zuckerbergnek mit mondanál? Hogy ennyi idősen miért nem az övék az egyész világ?

Mellesleg nem kellene yacht sem a Balatonon, sem máshol. A pénzt inkább arra használnám, hogy keresztül-kasul bejárjam a világot.

2020. okt. 14. 13:25
 26/31 anonim ***** válasza:

Nem nagyon érdekel, hogy a társadalom 99 százalékára mi igaz, mert mindenki a saját sorsáért felel. Nekem sem a 12 év állami oktatás tette a seggem alá a 600 nettót fizető állásomat (hófehéren, alkalmazottként bejelentve), hanem kőkeményen megdolgoztam érte. Hogyan? Nem 12 évet tanultam, hanem sosem hagytam abba és nem tervezem a jövőben sem. Ebben a hónapban két különböző tréninget és vizsgát fogok megcsinálni összesen egymillió forintért, jövőre elkezdek egy új BSCt. Te? Mikor tudtad legutóbb releváns, új infoval frissíteni a linkedin profilodat? Nyelvtudás, elvégzett képzés, bizonyítvány, munkatapasztalat vagy bármi?

Jah, hogy soha.

2020. okt. 14. 14:04
 27/31 A kérdező kommentje:

Nekem nincs szükségem linkedinre, sőt végzettségekre sem. Gratulálok, hogy millió forintokat költesz képzésekre. Én a képzéseket ingyen szeretem megoldani... És nem azért végzem el, hogy a munkáltatók valagát fényesre nyalhassam a linkedinen... sőt, munkáltatóm sincsen....

A keresetemet illetve pedig... nem fix... tudom, az emberek leginkább csak ebben tudnak gondolkodni...

De egy kis ízelítő: Múlt hónapban tartottam egy előadást Angliában, olyan 90 ezer fontot zsebeltem be aznap.... nincsen diplomám

2020. okt. 14. 14:43
 28/31 anonim ***** válasza:
Akkor miért is nyígsz a gyakorin?
2020. okt. 14. 14:51
 29/31 anonim ***** válasza:
Kezdődik xd mindjárt jönnek a burkolók a havi nettó 3 millióval alkalmazottként xd
2020. okt. 14. 15:07
 30/31 anonim ***** válasza:
Jah, meg a nettó 450-es gépkezelő. :D
2020. okt. 14. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!