Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldön élni, de hazajárni...

Külföldön élni, de hazajárni orvoshoz. Csak szerintem gáz?

Figyelt kérdés

Csomó ismerősöm van, aki külföldön él de mivel ott nem tudja megfizetni az orvosi ellátást itt jár orvoshoz.

Pl. angliai rokonom hazajön nőgyógyászhoz, fodrászhoz mindig, vagyis akkor intézi ezeket itta,mikor hazajön. Németországi ismerős szemészhez,szemüveget csináltatni is hazajár. Svédországi ismerős is pl fogászatra is mindig hazajön, mert ott méregdrága. Nem rossz így külföldön élni, hogy nem tudsz ott megfizetni dolgokat? Mert én csak akkor mennék külföldre, ha az ottani szolgáltatásokat meg tudnám fizetni, nem ám így, hogy szidjuk a magyar eü-t, de azért hazasunnyogunk mindenért..Csak szerintem nagyon ciki ez?

2020. okt. 8. 08:31
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
45%

Én is azt a részét nem értem, amit a kérdező. Csak 200 kilométerre költöztem a lakhelyemtől fiatal felnőttként. Addigra volt helyben mindenem. Fogorvosom, fodrászom, nőgyógyászom, bőrgyógyászom és mivel gyakran vannak légúti problémáim fül-orr gégészem is (mind magán). Nyilván rossz érzés, hogy a komplett kórtörténetemet át kellett helyeznem más orvosok kezébe, de én nem vagyok hajlandó állandóan rászervezni a szüleimhez látogatásokra ezeket. Egyrészt, ha hazalátogatok, az a családról szóljon, ne orvoshoz rohangálásból, másrészt nem veszek ki ezért szabit, ha esténként is megtudom helyben oldani. No és mivan akkor, ha vissza kellene menni kontrollra többször is? Persze, vannak esetek, amikor érthető, hogy az ember ragaszkodik, de ha külföldön élnék, akkor pl. biztos nem várnék a fodrásszal addig, amíg haza nem jövök.

Számomra ez nem ciki, inkább egyfajta berögződésnek tűnik, vagy olyan jellegű kötődésnek, amit pszichés alapon nem tud elengedni az ember, mert akkor már ez sem kötné ide.

2020. okt. 9. 07:49
 32/32 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az
2020. okt. 9. 08:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!