Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldön élni, de hazajárni...

Külföldön élni, de hazajárni orvoshoz. Csak szerintem gáz?

Figyelt kérdés

Csomó ismerősöm van, aki külföldön él de mivel ott nem tudja megfizetni az orvosi ellátást itt jár orvoshoz.

Pl. angliai rokonom hazajön nőgyógyászhoz, fodrászhoz mindig, vagyis akkor intézi ezeket itta,mikor hazajön. Németországi ismerős szemészhez,szemüveget csináltatni is hazajár. Svédországi ismerős is pl fogászatra is mindig hazajön, mert ott méregdrága. Nem rossz így külföldön élni, hogy nem tudsz ott megfizetni dolgokat? Mert én csak akkor mennék külföldre, ha az ottani szolgáltatásokat meg tudnám fizetni, nem ám így, hogy szidjuk a magyar eü-t, de azért hazasunnyogunk mindenért..Csak szerintem nagyon ciki ez?

2020. okt. 8. 08:31
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Igen, ez meg a másik..

2020. okt. 8. 09:50
 12/32 A kérdező kommentje:

Pontosan ezt gondolom én is, ki akarna így élni, hogy várok egy fél évet hajvágással mert nincs 150 fontom fodrászra, majd otthon nyáron levágatom..Orvos ugyanez, tologatom a szemüvegem mert Németországban nem találni egy szemészt max magánt egy vagyonért inkább hazaautókázott(ismerős idei nyári sztorija)..

Elég rossz élet lehet. 6-7000 euro fizu alatt ezert se mennek ki külföldre, mert itt is keresünk 3000 euronyit. Úgy nem mennék, hogy az orvoson meg a fodrászon kelljen spórolni.

2020. okt. 8. 09:55
 13/32 anonim ***** válasza:
78%

szerinted a svédek pl nem járnak más országba fogorvoshoz? de, meg a dánok is, mert ha olyan drága, akkor sok helyi se tudja megfizetni.

amúgy sokan nyelvi akadályok miatt járnak haza, mert el akarják mondani mi a bajuk, és a választ is érteni szeretnék. fodrászhoz én is hazajárok, mert ő a fodrászom, gyerekkorom óta ő vágja a hajamat. sokan nincsenek megelégedve a helyi szolgáltatás minőségével.

amúgy nyugi, nem ingyen és bérmentve kapnak ezek az emberek fogászati szolgáltatást, ugyanis tb-t nem Mo-n fizetnek (már ha legálisan csinálják), nem sürgősségi beavatkozásért fizetni kell, mint ahogy neked is ha külföldi nyaralás során kell orvoshoz menned. amúgy meg semmi közöd más életéhez, foglalkozz a sajátoddal

2020. okt. 8. 10:00
 14/32 anonim ***** válasza:
69%
"Csak utána ne kacsintgasson senki hazafelé" de kacsingatunk. ugyanis akár akarjuk akár nem, akárhány évet töltünk külföldön, akkor is magyarok vagyunk, Mo az anyaországunk, ezt nem tudjuk semmissé tenni. és ha azt látom, hogy jobban meg tudok oldani valammit Mo-n, akkor ott fogom, mert van rá lehetőségem. és mégegyszer mondom, aki külföldön fizeti a tb-t, NEM tudja ingyenesen igénybe venni a magyar eü ellátást ha nem sürgősségi esetről van szó.
2020. okt. 8. 10:04
 15/32 anonim ***** válasza:
88%

Nincs abban semmi gáz, hiszen semmi törvény/jogszabály elleneset nem követnek el. És ugyanúgy kifizeti az ellátást a külföldi egészségbiztosító ha állami ellátásra megy valaki EU-s TAJ kártyával, máskülönben nem tudna oda menni, csak ha itthon fizeti a TB-t.

De ahogy ezt már írták is előttem, külföldről inkább a magán ellátást veszik igénybe, mert az olcsóbb, mint külföldön és nem kell várni legtöbbször, vagy csak néhány napot.

2020. okt. 8. 10:29
 16/32 anonim ***** válasza:
65%
Már ne haragudj, de szerinted miért mennek ki külföldre a magyarok? 90%uk azért, hogy kint spóroljanak lakásravalót, amit utána itthon vesznek meg. Nekem meg a spórolás fogalmába nem tartozik bele, hogy elmegyek Svájcban 300-400 ezer forintért fogorvoshoz, amikor 5-10 ezerért már van repjegy és itthon megcsinálják magánban 30 ezerért. Azt is tegyük hozzá,hogy akkor már legalább meglátogatja a rokonokat. Azzal, hogy hazajött fogorvoshoz spórolt vagy 250 ezret, ami a magyar átlagfizetés. Kicsit számszerűsítened kéne és rájönnél, hogy miért éri meg ezekért hazajárni. Előbb tud majd hazaköltözni, mert hamarabb spórolja meg a pénzt a lakásra amit szintén itthon fog megvenni. Kb a külföldi magyarok tartják fent az itthoni 'luxusszolgáltatásokat', mint a magán fogorvos stb. Rengeteg pénzt hoznak haza, küldenek haza. Sajnálod tőlük? Pedig a magyar gazdaságba forgatják vissza a kint megkeresett pénzüket...Egy 140 ezres tanári fizetésből mikor mennél te 30ért fogorvoshoz vagy 40ért nőgyógyászhoz?... Na látod, ezért.
2020. okt. 8. 11:23
 17/32 anonim ***** válasza:
78%
A külföldön dolgozó magyarok óriási pénzeket küldenek haza az itthon maradt családtagoknak+ők maguk is költik a pénzüket itthon(akár online is). Nincs ezzel semmi baj. A gazdaságunknak csak jót tesz. De nyilván ki kéne járni legalább az általános iskolát, hogy megértsd az összefüggéseket.
2020. okt. 8. 11:35
 18/32 anonim ***** válasza:
0%
Én pontosan értem hogy miért éri meg, én arról beszéltem, hogy ha rajtam múlna én nem engedném. Élj itthon, itthoni jövedelemmel és itthoni költségekkel, vagy élj kint, kinti jövedelemmel és kinti költségekkel. Én a mindenhonnan csak az előnyök kimazsolázását nem engedném, ezt tartom gerictelen dolognak. A helyzet az, hogy az itthon dolgozók viszik a hátukon ezt az országot, tartják el, és tartják az egészet működőképesen. Ezt tágabb kitekintésben kell nézni, mint egy fogtömés ára. Az egész országnak működni kell ahhoz, hogy az az olcsó fogorvos működhessen, és az egész ország működéséhez a kint élők semmit nem tesznek hozzá, ők mindennek csak az előnyeit akarják élvezni, itthon és kint egyaránt. Ez számomra továbbra is gyomorforgató.
2020. okt. 8. 11:38
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

De még mindig nem értem, hogy miért baj az, ha hazajonnek maganorvoshoz.. Fizetnek a szolgaltatasert, tb alapú ellátásra nem jogosultak.

Hogy a tb alapú ellátás és a maganorvosi rendszer kezd összefonódni, az nem a külföldön dolgozók hibája, hanem a rendszeré, ami ezt biztosítja. Ha jól értelmezem a kormány kínlódását, akkor 2023-ban szeretnék ezt felszámolni.

2020. okt. 8. 11:44
 20/32 anonim ***** válasza:
84%
18-as te miért vagy arra irigy, ha egy állampolgár hazautazik egy magánorvosi időpontra? Neked az miért fáj, ha annak az orvosnak több lesz ezáltal a fizetése a másiknak meg megmarad a zsebében a többlet? Ja hogy most erre irigy vagy, de ha vinné a házad a bank, a külföldön dolgozó magyar meg kpra megvenné pár hét alatt, akkor már jó a kinti fizetés? Kettős mérce tudod... Ha bekövetkezne, amit te szeretnél, hogy a külföldi magyarok ne tolják haza a pénzt talicskával, akkor igencsak hamar összerogyna a gazdaságunk. Nem egy kutatás kimutatta már, hogy a fizetésük kb felét hazahozzák/utalják. Nem egy kisnyugdíjas szülő/nagyszülő halna éhen, ha a gyereke nem segítené külföldről...
2020. okt. 8. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!