Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldön élni, de hazajárni...

Külföldön élni, de hazajárni orvoshoz. Csak szerintem gáz?

Figyelt kérdés

Csomó ismerősöm van, aki külföldön él de mivel ott nem tudja megfizetni az orvosi ellátást itt jár orvoshoz.

Pl. angliai rokonom hazajön nőgyógyászhoz, fodrászhoz mindig, vagyis akkor intézi ezeket itta,mikor hazajön. Németországi ismerős szemészhez,szemüveget csináltatni is hazajár. Svédországi ismerős is pl fogászatra is mindig hazajön, mert ott méregdrága. Nem rossz így külföldön élni, hogy nem tudsz ott megfizetni dolgokat? Mert én csak akkor mennék külföldre, ha az ottani szolgáltatásokat meg tudnám fizetni, nem ám így, hogy szidjuk a magyar eü-t, de azért hazasunnyogunk mindenért..Csak szerintem nagyon ciki ez?

2020. okt. 8. 08:31
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
70%

"A helyzet az, hogy az itthon dolgozók viszik a hátukon ezt az országot, tartják el, és tartják az egészet működőképesen."

Hát nem igazán. A helyzet az, hogy az országot a világgazdaság tartja el, és ha megakadályoznánk a munkaerő és tőke áramlását, nagyjából a XVI. századira esne az életszínvonal. És nézegethetnek majd az itthon dolgozók. Elég kevés ország van a világon, ami elmondhatja, hogy képes lenne magát eltartani, de ők sem teszik, mert globalizáltan működni jobban megéri.

Mellesleg nem tudom felfogod-e de amikor valaki hazajön orvoshoz vagy fodrászhoz, akkor fizeti a szolgáltatás költségét. Ha nem jön haza és nem itt fizet, akkor a fodrászoknak és orvosoknak kevesebb pénzük lesz.

2020. okt. 8. 13:02
 22/32 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező: Szerintem félre értetted őket.

Csak azért hogy otthon megvizsgáltassák magukat aligha mennek. A repjegy legyen középárú, oda-vissza 40 ezer és aludni is kell valahol. Otthoni látogatásra szokták rászervezni.

Ezekben a hazai egészségügyi látogatásokban a közös pont hogy MAGÁN eübe mennek. TAJt azt vissza kell adni amikor külföld leszel biztosított így max az EUs eü kártyával mehetsz államiba ami nehezebb mint gondolnád.

Szóval ezek az emberek pénzt raknak a magyar gazdaságba úgy hogy nem terhelik az állami eüt.

2020. okt. 8. 13:05
 23/32 A kérdező kommentje:
Engem annyira nem is érdekel konkrétan az amúgy, hogy terhelik e a magyar eü-t, bár mint írtam ez is egy érdekes kérdés, mert de, a szemészes pl állami tb-s szemészetre ment, a nőgyógyászos mondjuk magánhoz, de engem nem is ez a része érdekel jobban, hanem inkább az, hogy én tök rosszul érezném magam egy külföldi országban ha ahhoz, hogy ilyen dolgot elintézzek, haza kellene mennem. Tök mindegy hogy itt fizet e érte, de hát én nem mennék "csövesnek" sehova bocsi attól aki most ezen felháborodik, meg értem hogy sokan gyűjtenek, bár több ismerősöm is van aki hazaköltözött X év külföldi munka után, aztán mégsem lett ház is, pedig állítólag arra gyűjtöttek.. Mindegy, sokat járok külföldre, tudom hol mi hogy megy. Én biztos nagyon rosszul érezném magam, ha így kellene élnem valahol évekig, hogy az ottani szolgáltatásokat nem tudom megfizetni, lehet nekem van csak ilyen kisebbségi komplexusom és másnak ez nem gáz :D
2020. okt. 8. 13:24
 24/32 anonim ***** válasza:
77%

Én még mindig nem értem. Ők mondták hogy nem engedhetik meg maguknak?

Véletlen nem ingyenes ott az eü ha fizetik a biztosítást?

2020. okt. 8. 14:42
 25/32 anonim ***** válasza:
81%
"Mindegy, sokat járok külföldre, tudom hol mi hogy megy." Dehát amiket írsz abból pont az látszik, hogy fogalmad sincs, hogy hogy megy. Aki külföldön dolgozik, annak az ellátás külföldön ingyenes, tehát nem fog azért hazajönni, hogy aztán itt az államiba menjen, kevés a mazochista ember. Aki meg magánorvoshoz jön ide, az meg kifizeti az ellátás díját az orvosnak. Nem csak külföldön élő magyarok járnak K-Eu-ba orvoshoz. Tudom nagyon sokat jársz külföldön, de Sopronban és környékén ezek szerint még nem jártál. Oda járnak az osztrákok fogorvoshoz, de Budapestre is sok külföldi jár, mert olcsóbb a magánorvos. Ha te választhatnál, hogy egy szolgáltatást 300e Ft-ért vagy 50e Ft-ért vehetsz igénybe, akkor melyiket választanád? Jól gondolom, hogy a drágábbat?
2020. okt. 8. 15:10
 26/32 A kérdező kommentje:

Hát nem, arra valóban nem járok, Sopronban 15 éve voltam utoljára, Bécsben 2 éve, de csak 1 napot.

Arra nem járok, inkább Angliaban szoktam időt tölteni, Dániában vagy Portugáliában főleg.

Máshol csak kisebb időt, de az főleg tőlünk Keletebbre szóval az nem releváns.

De tudom, hogy sok nyugdíjas német is jön pl ide, tisztában vagyok vele, ez is elég durva amúgy.. Hogy osztrákok átjárnak ide.

És még a magyar rendszert szidják sokan :D

Mondjuk sok angliai magyar nem is a pénz miatt jön valszeg, hanem azért ami ott megy.. (paracetamol mindenre típusú orvoslás miatt)

2020. okt. 8. 16:25
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"És még a magyar rendszert szidják sokan" - akkor úgy tűnik nem tudod, hogy akik a "magyar rendszert" szidják, azok az állami ellátást és nem a magánt, ahova a külföldiek (és a külföldön élő magyarok egy része) is járnak.

Hogy jön ide az, hogy mit ír fel a háziorvos? Nem a helyi háziorvos helyett jönnek magyar magánrendelésre, hanem pl. fogorvoshoz.

2020. okt. 8. 16:50
 28/32 anonim ***** válasza:
63%

Arra nem is gondolsz, hogy valakinek pl olyan a betegsége, amihez nem minden doki ért? Nekem pl van egy nőgyógyászati betegségem, amivel vagy 30 magyar orvost(fele magán) megjártam mire találtam egyet, aki ért is hozzá. Nemsokára költözöm külföldre és biztosan nem fogok ott is 30 orvost megjárni, hanem ha szükségem lesz rá, akkor szépen hazarepülök a saját magán dokimhoz, aki műtött, ismeri a kórtörténetemet. Sokkal egyszerűbb így,mint kint is keresni egy normálisat. Ugyanez van nálam a fogorvossal, évek óta járok egyhez, aki ismer és tudja, hogy melyik fogammal van probléma stb, ő tömte és ha úgy adódik, nem egy vadidegen doki fogja kijavítani, hanem olyan, aki csinálta.

A nőknél meg a fodrász egy bizalmi szakma, sokan tizen évekig járnak ugyanahhoz a fodrászhoz, benne bíznak meg. Miért ne maradjon 'hű' hozzá és jöjjön haza félévente festetni? Föleg a mai világban, ahol 5 ezrekért dobálják utánad a repjegyet...

2020. okt. 8. 17:54
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

"Én a mindenhonnan csak az előnyök kimazsolázását nem engedném"

magyarország a kiskapuk országa, csodálkozol hogy aki az ügyeskedésben meg a megógyukokosba mentalitásban nő fel az ezt viszi magával a későbbiekben is?

2020. okt. 9. 00:15
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön élek. Itt fizetem az egészségbiztosítást is, Magyarországon nincs TB-m, tehát ha hazalátogatok és esetleg fogorvoshoz kell mennem, csak magánintézményekbe tudok menni, amiért úgyszintén fizetek. Szerintem ezzel semmi baj nincs. Nálunk a fogorvosi kezelések tényleg nagyon drágák, és ha nem sürgős, vagy éves felülvizsgálatról van szó, akkor igenis megpróbálom megoldani Magyarországon. Nyilván, ha sürgős, vagy gyorsan tömni kell akkor marad az itteni orvos. Szemész és nőgyógyász miatt viszont nem mennék haza, pláne nem fodrász miatt. Szerencsére itt is találtam olyan szakembereket, akikben megbízom.
2020. okt. 9. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!