Mit tegyek ha a testvéreim kihátrálnak a házunk költségeinek fizetése alól?
Anyukánk idős-otthonba került és így lakatlanná vált a házunk, ami 3 testvér közös tulajdona. Egyedül én lakom közel a házhoz, így én rendezem az üres ház költségeit (víz, áram, szemétdíj, adó, biztosítás). Két testvérem ezeket nem akarja fizetni és jelezték: - Mondjál le minden közüzemi szolgáltatást, szüntesd meg a biztosítást és szólj a polgármesteri hivatalban, hogy itt nem lakik senki és akkor nem kell adót se fizetni...
Na most van ott kutya, macska és kert, ráadásul finnyás szomszédok + üdülő-övezetben van az egész, tehát nem olyan egyszerű mindent lemondani. A házat nem tudjuk eladni, mert anyukámnak haszonélvezete van rajta és nem akarja eladni.
Elöször is minden számlát tegyél el, amit fizettél, mert öröklésnél ezzel tudod igazolni, mennyit költöttél rá!
Másodszor add ki bérbe a házat, akkor lesz belöle jövedelem és nem megy tönkre az épület.
Részben igaza van a testvéreidnek, de nem abban hogy nem fizetnek
1. A kutyát és a macskát tüntesd el a háztól. Mármint add őket szeretetszolgálathoz, vagy nem tudom. Szerintem ezzel az indokkal simán átveszik őket valahol, hogy a gazdájuk aki vigyázott rájuk otthonba került és amúgy éhen halnának.
2. Én úgy tudom, hogy víznek, áramnak ha nincsen használva semmi, nincs fogyasztás, akkor csak egy úgynevezett alapdíjat kell fizetni, ami maximum olyan 1000 forint.
3. A nem fizetésüknek semmi köze ahhoz, hogy a testvéreid messze laknak és ezért nem fizetnek. Nem tudnak netbankban utalni? Ennyire nem fogyatékosok remélem a testvéreid.
4. A finnyás szomszédokat le kell tojni a fenébe, ebben igaza van a testvéreidnek. A kerttel nem kell foglalkozni, ha nem lakik ott senki.
5. Próbáld/próbáljátok meg kiadni piacnál alacsonyabb áron. De ne tróger embernek persze. Csak valakinek, aki szívesen lakna ott viszonylag alacsony összegért és cserébe rendben tartaná + fizetné a házzal kapcsolatos költségeket.
"Elöször is minden számlát tegyél el, amit fizettél, mert öröklésnél ezzel tudod igazolni, mennyit költöttél rá!"
Milyen öröklésnél? Övék a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!