Szerintetek több borravalót kellett volna adnom?
Figyelt kérdés
A minap voltunk a barátommal egy átlagos étterembe, én fizettem, 5950- ft volt a számla, én mondtam a pincérnek, hogy 6000- ből kérek. Erre lehordott a haverom, hogy ez mekkora bunkóság, mert 10%- kell. Nem értem, borravaló végülis nem kötelező, az étel árát megfizettem, sosem szoktam több százas borravalót adni sehol sem. És szerintem ez nem is bunkóság...2010. aug. 7. 18:41
12/14 anonim válasza:
Többen írták ezt a 10% borravalót! Arra válaszoljon valaki, hogy mikor az étteremben én 48.000ft-ot fizettem akkor ott 4800ft borravalót kellett volna adnom???
13/14 anonim válasza:
Aki azt állitja, hogy 10% az általános norma, az ne reklamáljon amikor a politikai pártok a sztrádaépitésekből lenyúlják a saját kis hasznukat. Meg minden másból is. Mert ott meg az az általános norma.
Ugyanolyan korrupció a borravaló is, mint a többi. Akkor is, ha ez társadalmilag elfogadott.
14/14 anonim válasza:
Tudjátok mit nekem sem ad senki 1 büdös ft borravalót sem! Őszintén bevallom én sem szoktam adni!! Persze 10,20 ft-okat nem kérek vissza a boltban sem de csakis azért hogy ne bajlódjanak az apróval. Miért természetes a vendéglátásban ez a 10%-os dolog? Hol kap egy mentős, tanító, pék, bolti eladó 10% borravalót??? Pedig nekik sem jobb a bérük:((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!