Túl sokat költök szórakozásra?
Figyelt kérdés
Egész nyáron nem tudtam semmit spórolni, és a szüleim szerint ez így nem fenntartható életmód. Egyedül élek, és nem szoktam főzni, helyette havi 24-26ezerből kaját rendelek, és még 20ból kijön reggeli, tízórai és vacsi. A rezsi is évi átlag 25ezer körűl alakúl, ebben benne van a fűtés szezon. Idén 250ezret költöttem pc alkatrészekre, és kb éves átlagban 60ezret különböző játékokra. Ezenkívűl nyáron 2300kilómétert motoroztam mindenféle cél nélkűl, csupán a kikapcsolódás miatt, ami kb 65ezer benzinpénz. Szóval a család szerint felesleges pénzkidobás a motorozás és a videojáték, helyettük inkább főznön kellene.2020. szept. 9. 10:02
21/26 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tenni, hogy vidéken élek, és szerencsés vagyok amiért örökölt házban élek. Ingázásra sem költök, mert céges autóval járok haza, és az apróbb személyes ügyeimet is intézhetem vele. Többet is kihizhatnék a helyzetből ha gazdálkodnék is itthol, és főznék.
2020. szept. 9. 11:57
22/26 anonim válasza:
25 ezer a rezsi egy házra? Minden áram gáz telefon stb... Érdekes...
23/26 anonim válasza:
Szerintem igazuk van. Hiába teszel félre, ha utána elszórod. 6 havi vésztartalék a minimum, amihez csak munkanélküliség vagy betegség esetén nyúlsz. Nyugdíj-előtakarékosság? Vagy egy ingatlan kiadásra? Esetleg, ha családot szeretnél...
24/26 A kérdező kommentje:
Mi ebben az érdekes? Mint mondtam egyedül élek egy vidéki házban. Nem főzök, a mikró naponta max 5percet üzemel. Fúrott kút van, áramot használ a hidrofor ami szintén jelentéktelen. Télen cserépkályhával fűtök.
2020. szept. 9. 12:13
25/26 anonim válasza:
Szívem megszakadna,ha pc- re (vagy bármi ilyen jellegű eszközre)ki kellene adnom 250000ft- ot.
A motorozás nem gáz,kell vmi ilyesmi hobbi az embernek.
26/26 anonim válasza:
Lehet, hogy neked megszakadna, nekem meg például az a hobbim, így az utolsó gép, amit tavaly vettem 750ezerbe került, és ez még mindig csak a felsőkategória alsó határát súrolja, ugyanis egy csúcskategóriás gép ma bizony saccperkábé másfél millió forinttól kezdődik.
Nekem akkor szakadna meg a szívem, ha ezt az összeget másra kellene költenem, amit nem élvezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!