Túl sokat költök szórakozásra?
Figyelt kérdés
Egész nyáron nem tudtam semmit spórolni, és a szüleim szerint ez így nem fenntartható életmód. Egyedül élek, és nem szoktam főzni, helyette havi 24-26ezerből kaját rendelek, és még 20ból kijön reggeli, tízórai és vacsi. A rezsi is évi átlag 25ezer körűl alakúl, ebben benne van a fűtés szezon. Idén 250ezret költöttem pc alkatrészekre, és kb éves átlagban 60ezret különböző játékokra. Ezenkívűl nyáron 2300kilómétert motoroztam mindenféle cél nélkűl, csupán a kikapcsolódás miatt, ami kb 65ezer benzinpénz. Szóval a család szerint felesleges pénzkidobás a motorozás és a videojáték, helyettük inkább főznön kellene.2020. szept. 9. 10:02
11/26 A kérdező kommentje:
Szóval 180ból havi 80at félre tudok tenni, az több mint a bevétel 44százaléka. Eszerint a lehetőségeim fölött élek?
2020. szept. 9. 10:51
12/26 anonim válasza:
#2/#5 vagyok. Szerintem korrekt. Lehet lejjeb faragni belőle, de egyébként élni is érdemes, ezt felejtik el sokan.
13/26 anonim válasza:
Saját lakásod van, te veszed a kajádat és a melett ilyen hobykat finanszírozol? ne mond hogy 100 ból rezsi, kaja minden megvan...
14/26 A kérdező kommentje:
Saját lakás, és igen, minden megvan havi 100ból. Éves átlagot számoltam, mert különböző nyári, és téli kiadások vannak. Például fűtés, és motorozás.
2020. szept. 9. 10:59
15/26 anonim válasza:
25 a rezsi, 75 ből eszel ruházkodsz, közlekedsz, meg minden, taníts mester...
16/26 A kérdező kommentje:
Nem dohányzom, nem járok bulizni. Nyáron iszok egy-egy sört, ami szinte jelentéktelen kiadás. Mondhatjuk, hogy a kaja kiadás magába foglalja. Alkalmankénti szórakozást sem listáztam, ha példaul moziba megyek, vagy strandra. Ezek árát fedezik a túlóra fizetések, amit szintén nem említettem.
2020. szept. 9. 11:06
17/26 anonim válasza:
Te valamit nagyon tudsz... mindenesetre ha nins megtakarítás akkor erőn felül költesz
18/26 A kérdező kommentje:
A megtakarítást hirtelen költöttem el pcre és motorra, de mondhatjuk, hogy ez nem rendeszeres kiadás.
2020. szept. 9. 11:14
19/26 anonim válasza:
Nem értem miért sírank az emberek, átlag alatti fizuból is simán futja mindenre
20/26 anonim válasza:
Jó mondjuk, nem az a jellemző, hogy megvan a saját lakás + nem jár szórakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!