Egészen pontosan meddig jár a munkanélküli?
Sziasztok!
Be kellene jelentkeznem a munkanélkülibe. Azt olvastam hogy három havi munkanélküli bér mindenkit megillet.És ez három év alatt igazoltan ledolgozott 365 napot jelent csak ez után fizetnek elméletileg.Ez a három havi pénz mindenképp jár vagy bizonyos esetekben megszűnhet a támogatás? Ugyanis jelenleg fizikoterápiára Ez a három havi pénz mindenképp jár vagy bizonyos esetekben megszűnhet a támogatás? Ugyanis jelenleg fizikoterápiára szorulok mert volt egy komolyabb kéz sérülésem. Előtte gyárakban dolgoztam ahol ugyancsak tönkrement a derekam. Ha ilyen panaszok mellett nem vállalom el a munkát amit ajánlanak akkor megszűnik a támogatás?
"Az üzenet előzménye:
A kérdésre írt válaszod: Egészen pontosan meddig jár a munkanélküli?
"Jár EUs munkaviszony után is itthon. A jelentkezésed megelőző 3 évet vizsgálják, az alatt kell lennie minimum 360 munkaviszonyos napnak (nem kell..."
Az üzenet szövege:
Tehát ha jól értem akkor a kinti fizetésem mindössze 35 százalékát kapom meg?Azért ez rettenetesen nagy lehúzás"
Nem tudom, mennyi volt a kinti fizetésed.
Itthon nem fizettél munkaerőpiaci járulékot ami az álláskeresési járadék egyik forrása.
Külföldön nem tudom miket és mennyit vontak tőled, de ha az itteni járadékot kevesled, igényeld meg abban az országban, ahol eddig dolgoztál és adóztál/járulékoztál.
Állítólag szinte minden országban több a járadék és hosszabb ideig folyósítják, mint itthon; igényeld ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!