Szerintetek mennyi euró nak kellen lenni a bankszámlán hogy már mondhatja valaki magáról ,hogy gazdag??
Nekem jelenleg 60 milla van a befektetési számlámon, nagyjából akkor gondolom majd hogy nem számít annyira a penz ha ez az összeg eleri a 100at, onnantól már kivehetek évente annyit amit a hozamok lefölöznek.
22 éves korom óta az vot a terv hogy 50 évesen nyugdíjba menjek, most vagyok 34, lehet előbb is meglesz a terv.
A fenti atszamolva (nagyjából közép árfolyammal) legyen mondjuk durván 300.000 eur.
Most jobb?
Ahogy írtál, relatív, de ekkora összeget bőven lehet minimális kockázattal "önfenntartóvá tenni" anélkül hogy az öreg 4%os szabályt követnénk.
Pénzügy számvitelt tanultam angol nyelven, mellette pedig oroszul is.
Konyvvizsgaloként kezdtem egyetem után, aztán mellette autodidakta módon programozni is tanultam. Eközben persze a fizum x százaléka folyamat ment már félre.
A 4. Évtől már a programozásbol is volt bevételem nem csak a foallasombol, így az is full ment bele a befektetési keretbe.
Jelenleg egy újabb passzív jövedelmi forrás után kutatok, eddig kevés sikerrel, de még nem értem el a célt hogy hatradoljek.
BS. Csak nagy szavakat használsz, hogy a kérdező csak a számokat értse.
"onnantól már kivehetek évente annyit amit a hozamok lefölöznek." - értem, mit akartál írni, de ennek a mondatnak a világon semmi értelme.
"Jelenleg egy újabb passzív jövedelmi forrás után kutatok" - a leírtak alapján nincs passzív jövedelmed, szóval nem újabb után kutatsz.
Nem veszünk össze, az iylwn kommenteket ignoralom, leevn hogy ismeretlenül írt ilyet. :)
Semmi bizonyítani valóm nincs. Ha érdekel több, privátban szívesen beszélgetek veled, de nem ilyen hitetlenek előtt.
Oke mégsem ignoralom, mert fáj ha egy ember buta. :)
A kiemelt mondatnak van értelme, sajnálom ha neghaladja az intelligenciad. :)
Számold ki, a foallasom egyelőre megtartottam, de az nem passziv, a második már az, és így jön egy harmadik. Nem igazán sikerült itt alátámasztott ervelned, hiszem a másodiknál nem emeltem neked ki miért passzív azóta.
Egy jó tanács az életre, ne állj meg a tanulásban soha, illetve esetedben a személyiség fejlesztest is javaslom :)
Boldogabb leszel hidd el ;)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!