Milyen papír van róla, ha valaki napi bejelentéssel van?
Napi bejelentéssel vagyok egy cégnél néhány hete, de támadt egy olyan gondolatom, hogy nem vagyok valójában bejelentve. Messze a minimálbér alatt, 12 órás műszak 5000 forintért, de átmeneti állapotban muszáj voltam elvállalni.
Eddig egy kockás lapra írtuk, hogy ki mikor van ott és mikor veszi ki a kasszából a pénzt. Erről milyen lapnak kell lennie a munkáltatónak? Van valami jelenléti ív? Vissza tudom kérni a dokumentumokat? Ha igen, milyen dokumentumokkal kell munkáltatónak rendelkezni?
Ez egész nagyon szabálytalannak hangzik, a kockás lap nem elég dokumentáció. Vagy legyen egyszerűstített munkaszerződésed, vagy legyen rendes jelenléti ív és tisztességes munkabérelszámolás.
A munkabéred is kevesebb a törvényben meghatározott minimumnál. Ha van ügyfélkapud, meg tudod nézni, hogy megtörtént-e egyáltalán a bejelentés, de a fentiek alapján meglepődnék, ha igen.
3 hete vagyok itt, nem kaptam még értesítést és igazolást sem.
Akkor ez alapján ti is úgy gondoljátok, hogy nem vagyok bejelentve? Nekem is ez a gyanúm, csak nem tudom/tudtam hogy bizonyosodhatok meg róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!