Akkor így már be vagyok jelentve?
Hétfőn kezdtem egy melóhelyen. Kellett kérnem a NAV-tól egy oylan papírt, amivel tudom bizonyítani hogy még nem dolgoztam.
Ma odaadtam a főnöknek, így bejelentett. Elkérte a személyimet, adókártyámat, TAJ kártyámat, lakcímkártyámat, megkérdezte melyik a legmagasabb iskolai végzettségem. Utánna mondta hogy kész is vagyunk. Aláírnom nem kellett semmit.
Vagy nem is kell? Kérdeztem hogy akkor ennyi? És mondta hogy igen :)
Ebből még nem következik az, hogy aztán meg is történt a bejelentés.
Van ügyfélkapud?
A biztosítotti bejelentés már látszik, ha bejelentettek.
dehogy kell bemenned a nav-ba, okmányirodába menj, két perc.
Ha van új elektronikus személyid, ode se kell bemenned...
Persze, hiszen az állami közigazgatási rendszerbe elektronikus úton való belépési jogosultságot kapsz az ügyfélkapu által. Ezt azért otthonról mégsem lehet intézni. Igazolnod kell a személyed hozzá. Ha ez megvan, akkor regisztrálnak be az érvényes okmányaid által a rendszerbe, és kapsz belépési lehetőséget hozzá.
Ha arra nem vigyázol (belépési kód), akkor bárki a nevedben, az aláírásod nélkül tud ügyet intézni elektronikus úton. Ez kb. hasonló, mintha rendelkezne a Te bankszámlád felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!