Szerintetek megéri földterületet vásárolni befektetésképpen?
"Nem mintha mások lakhatásával spekulálni bármennyivel is jobb lenne"
Gondolom arra gondolt, hogy mivel sokan befektetés céljából vesznek lakást(nem azért, mert ott akarnak lakni), ezért mentek fel a lakás árak is, és ilyen árakon már az átlag magyar fizetésből élő ember, nagyon nehezen hozza össze egy lakás/ház árát.
"Pedig földet akkor sem vehetsz,és jól is van ez így ,mert a földet lehetőleg inkább az kapja meg aki gazdálkodni akar rajta..."
Miért ne vehetnék? Értem én, hogy te személy szerint nem tolerálod, ha valaki befektetés céljából vesz földterületet, ettől függetlenül, ha megfelelek a feltételeknek, én is vehetek. Az "erdőgazdasági végzettség"-t gondolom egy pár hónapos OKJ-s képzéssel is meglehet szerezni, az is biztosan megoldható, hogy keresek valakit, aki műveli a földet, amíg nem adhatom hivatalosan bérbe.
"Nem 1ha, hanem 2 a limit"
1 hektár a limit.
"Akkor mondd már el nekem te nagyeszű h milyen lakhatással spekulálok ha veszek egy Üres/nem lakott lakást ,házat amit felújítok és haszonnal továbbadom?!"
Hát pontosan ez a spekulálás testvérem.
Pedig testvérem ez pontosan az.
Ugyanis a spekulálás alapja az hogy valamit megveszel olcsóbban és arra számítasz hogy később drágábban tudod eladni valamilyen hatás miatt.
Ha te direkt azért veszel egy lakást, hogy később haszonnal elad, akkor az spekulálás.
Köszönöm a választ, jól teszed. Egyszer egy okos ember azt mondta, hogy:
"Minden vitát megnyersz, amit el sem kezdesz."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!