A bérbeadónak mindegy, hogy hányan laknak a lakásába?
sokszor látom itt a környéken ahol lakom (Ingolstadt), hogy valaki a lakását "munkásszállónak" adja ki. Munkaközvetítőkkel leszerződve (gondolom) 1 szobás lakásokba 6 embert is beköltöztetnek. Emeletes ágyakon, mindenkinek van 1 szekrény meg 1 közös fürdöszoba és konyha.
Nincs ennek valami törvényi szabályozása? Szabályos ez, hogy (kb) 40 nm-re beköltöztet 6 vagy akár több embert is?
Értem. Hát az elég kevés, de gondolom azt a kb 400 eur/hó bérleti díjat személyenként beszedi.
ezzel a stiklivel annyit keres mint más akinek van 6 darab lakása
Bérbeadói oldalról nagyon megéri
Biztos, hogy van rà jogszabály.
“ de gondolom azt a kb 400 eur/hó bérleti díjat személyenként beszedi.
ezzel a stiklivel annyit keres mint más akinek van 6 darab lakása“
Inkább a bérbeadónak halvány gőze nincs róla, hogy a munkaközvetítő hány embert költöztet oda, és a normál árat kéri érte, ami attól függően hol az ingatlan 1000-1300 Euro...400 euróért te lakást nem bérelsz sehol, szóval nem 6 lakás árát keresi vele.
Amúgy meg, ha tudnsmál németül és nem féllegálisan dolgoznál ott, azt bérelnél, amit akarsz
Bírom az ilyen tipikus magyar okoskodást.
Lehet bérelni kis garzont ennyiért. Persze ez a Kaltmiete szóval erre még jön egy halom dolog, de azért az 1000-1300 eurótól k...a messze van.
Az utolsó mondatot meg nem értem, Én egy szóval sem mondtam, hogy ilyen helyzetbe lennék. Családdal jöttünk ki régebben. Ezt én csak tapasztalom a környéken.
A németeket ismerve meg nem hinném, hogy a román/bulgár/magyar/szerb/albán munkaközvetítő cégek megpróbálnák átcseszni őket, mikor már a németek azért is feljelentenek mert hangosan köhögsz.
Miről beszélsz, te nagyon okos :) Milyen világ végi falu?
Amit belinkeltem az összes lakás Ingolstadtban van.
+írtam is előző írásban, hogy kis garzont kapsz ennyiér.
De, ha már ebbe kötsz bele....
Megnéztem az emlegetett 40nm-t Ingolstadtban 480-600 eur/hó (Kaltmiete) áron kapsz.
Még ez is k...a messze van az 1300-tól.
"MO-n 6 négyzetméer / ember"---kicsit pontosítva 6m3 légtér/ember volt régebben az előírás, amit felemeltek 9m3-re. Édesanyám öregotthonban dolgozott náluk ennek megfelelően átvariálták a szobákat.
6 emberre 54m3 kell, ezt simán hozza a 40m2-es lakás már 1méter és 35cm-es belmagassággal, mivel 2,0-2,6m az átlagos belmagasság bőven túl van teljesítve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!