Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor kell állnia a bérbeadóna...

Mikor kell állnia a bérbeadónak a javítási költséget?

Figyelt kérdés

Rossz az áramkör a lakásban.Világít az elosztó doboz, ha mondjuk megy a mikró, vagy ha a mosógép megy akkor nem tudunk tv-ni.Félek, hogy kigyullad, szikrázik is rendesen.Ennek a költségét nekünk kell állni ha komoly baj van?Még nincs 3 hónapja, hogy be költöztünk..A szerződésben az van írva, hogy ha nagyobb "felújítási" munkák vannak akkor a bérbeadó köteles fizetni.Mert, ha mondjuk az egész lakásban vezetéket kell cserélni, sztem az nem minket terhel.

5 hónapos babával ülök itthon, nem szeretném ha ránk gyulladna a lakás!!!

Történeteket is írhattok, vagy, hogy az ilyen dolgokat, ki, hogyan intézte el.

Köszönöm.

2011. jún. 3. 09:28
 1/7 anonim ***** válasza:

A lakás állagának fenntartása a tulajt terheli. Ha valamit a bérlő ront el, akkor az őt (tehát leszakított szekrényajtó nem a tulaj költsége).

DE!

Annyira homályosan fogalmaztatok a szerződésben, hogy innentől a tulaj jóindulatán múlik - vagy perre kell vinni.

2011. jún. 3. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok, onnan tudom, hogy nekünk ki van adva az egyik ingatlanunk, illetve jómagam is sokáig ingatlanoztam és számos szerződést mi írtunk meg az ügyfeleknek.
2011. jún. 3. 09:31
 3/7 anonim ***** válasza:

nem ti tettétek tönkre.Ha kiáll amelett, hogy márpedig fizessetek, mondd meg neki, hogy nagy ez a város kerestek akkor másikat, mert gyerekvállalás környékén pont egy ilyen nem hiányzik.

Amúgy abban is megállapodhattok, hogy ha ti csináltatjátok meg, akkor azt az összeget "lelakjátok" és az összeg erejéig a következőkben nem fizettek, csak azután.

2011. jún. 3. 09:38
 4/7 anonim ***** válasza:
14%

de életképtelenek az emberek manapság...

érintkezési hiba van az elosztódobozban. Te vagy a férjed/élettásad/barátod/csávód kapcsolja le a megszakítót, nyissa ki az elosztódobozt, kösse össze rendesen a kábeleket, ehhez lehet hogy meg kell blankolni, megcsiszolni az érintkező felületeket, esetleg csavarozni is kell valamit, aztán tekerje körbe szigetelőszalaggal, csukja vissza az elosztódobozt, majd villany vissza, és kész.

2011. jún. 3. 10:00
 5/7 A kérdező kommentje:
jajj istenem de okos vagy...ne haragudj, de nem tanultam villanyszerelőnek....
2011. jún. 3. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Esetleg működhet az, hogy megcsináltatjátok ti, de addig nem fizettek albérleti díjat, amíg ennek a költsége le nem telik/beleszámítjátok a költségbe. De akkor ezt is írásba kell foglalni, hogy utólag ne legyen gáz belőle.
2011. jún. 3. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:

10:06 ehhez nem kell villanyszerelőnek lenni, elég egy kis józan ész, meg amit fizikából tanultál(?). Nem nehezebb, mint sütni egy rántottát.

Aki lepontozott, mind kétbalkezes :)

2011. jún. 4. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!