Igényelhetek kártérítést a Postától?
Figyelt kérdés
Június végén feltettek egyszerre két csomagot nekem Angliából. Az egyikről jött is az értesítés, hogy megérkezett július elején. Megyek érte, megkapom és megkérdezem, hogy a másik csomagommal mi a helyzet. Mondták, hogy nem tudnak róla semmit, majd kapok értesítést, ha megjött. Mondom oké. Azóta minden héten bementem érdeklődni, de mindig elküldtek, hogy mivel nincs értesítőm, így biztosan nem jött csomagom, a beérkezettek között meg nem fognak keresgélni, mert sok a csomag. Pénteken a postásunk bedobott egy értesítőt, hogy megjött a csomag, de dobtam egy hátast a ráírt dátumot látva. Ugyanaz a nap, mint az első! Rohantam is a Postára vele, de mondták, hogy lejárt az átvételi határidő, ők visszaküldték. Kikértem a panaszkönyvet és beleírtam mindezt nekik. Indíthatok kártérítést is velük szemben?2020. aug. 2. 15:47
1/2 anonim válasza:
Nyugodtan indíthatsz. De az a baj, hogy nagyobb utánajárásba, költségekbe vered magad a rendőrségi vagy szembesítési üggyel, mintha újra kiküldenék neked a csomagot.
Sajnos nem véletlenül nem lesz sok ilyen esetből semmi se, mert egy állami céggel szemben hacsak nem több tíz, százezres csomagról van szó, még a rendőrség se fog vele foglalkozni.
5000 forint alatti érték esetén pedig még ki is röhögnek, hogy ez csak szabálysértés, nem lopás (személyes tapasztalat).
Szóval sok szerencsét hozzá, ha belekezdesz. Nem biztos, hogy bármi eredményre jutsz. Ha jó fejek, akkor egy bocs kijön a szájukon.
A békéltető testületes f#szság, amit fel szoktak ajánlani az meg a legnevetségesebb, amit fel szoktak ajánlani ilyenkor.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat a rendőrségi herce-hurcához nincs kedvem, de ez nagyon bosszant! Már írtam a feladó cégnek, hogy ez történt, remélhetőleg újra elküldik majd, de most átkértem a lakhelyi címemre, mivel előzőleg azt hittem kihozzák, de úgy látszik, Postára teszik le a csomagot, azt pedig a településemen is át tudom venni, van is ismerős az irodán, majd szólok neki, hogy figyeljen oda.
2020. aug. 2. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!