Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kapunk Uniós támogatást?

Miért kapunk Uniós támogatást?

Figyelt kérdés
A fejlett nyugati országoknak van ebből bármiféle gazdasági hasznuk, vagy csak humanitárius célból adnak eurómilliárdokat? Illetve valaki magyarázza el légyszíves, hogyha van ebből bármiféle haszna a nyugati világnak, akkor az pontosan hogyan történik?

2020. júl. 19. 15:38
1 2
 11/17 1112 ***** válasza:

Re#: 10;

Honnan tudjam; hogy mi a baromság ? :) Én mindenre nyitott vagyok, mindenkit meghallgatok, mondom, én ezeket az információkat nem is tudom leellenőrizni, csak gondoltam beírom esetleg felvetésnek, hátha valakit érdekel. :)

2020. júl. 20. 00:17
 12/17 anonim válasza:
100%

Ez nem humanitárius cél.

Az Unió minden tagállama fizet a közös kasszába. Magyarország is. Ez függ a gazdasági fejlettségtől és az ország nagyságától is. És az Unió minden tagállama kap is vissza belőle uniós támogatások formájában. Ki többet, ki kevesebbet. A fejlett nyugati országok többet fizetnek, míg a kevésbé fejlett keleti (és déli) országok kevesebbet fizetnek be a közös kasszába.

Pl Németország többet fizet be, mint amit vissza kap. Magyarország meg fordítva. Több támogatást kap, mint amit befizet. Viszont ez megéri a nyugati országoknak még így is. Megkapták a piacokat és az olcsó munkaerőt. Csak meg kell nézni hány német/angol/francia stb cég működik az országban. Alig van bármi is magyar kézben. Minden külföldi.

2020. júl. 20. 01:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Egy kis pontosítás: Miért kap az ország ennyi Európai Uniós támogatást, ha a statisztikákból ítélve egyáltalán nem éri meg nekik? Észrevetetem, hogy sokan összekeverik a multinacionális cégek hazai jelenlétét az EU-s támogatásokkal, a kettő között nincs szignifikáns korreláció, ezért ezt ne keverjük bele. A konstelláció demonstrálása céljából: A magyar embereknek összesen száz pénze van és ebből 100 almát vesznek évente az európai piacon. Az európai piac azt szeretné, hogy jövő évben 120 almát vegyenek a magyarok, ezért ad nekik még 20 pénzt. Azonban jövő évben csak 105 almát vesznek a magyarok, ami igaz, hogy több mint az előző évi azonban a 20 bónusz pénzből 15 elmegy olyan hülyeségekre mint az üres stadionok, szarul megcsinált utak, amit jövő évben újra kell csinálni, stb. stb
2020. júl. 20. 02:06
 14/17 anonim ***** válasza:

"kettő között nincs szignifikáns korreláció" gyere vissza, ha nem mondasz ilyen ordas baromságokat.

[link]

2020. júl. 20. 06:05
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nagyon nem vagy képben.
2020. júl. 20. 08:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok (08:53). Nem akartam válaszolni,de mégis írok pár sort.

Először is. Az EU-s támogatás (és nem segély) sosem szabadfelhasználású. Az EU a támogatást valamilyen célra adja, amivel el is kell számolni, ha nem megfelelő vissza is kell fizetni. Már csak ezért sem segély.

2. Az EU sosem adott pénzt stadionokra. Azok adóforintokból épülnek.

3. Szerinted a Mercedes miért jött Kecskemétre? Mert olyan szép város?

Nem.

Azért jött ide mert a város és főleg a kormány olyan adókedvezményeket adott, amit csak a hülye nem használna ki, nem beszélve az olcsó munkaerőről.

4. A fogyasztás ezek mellett elenyésző. Igen persze ez is számít, de a Mercedeses példánál maradva, abból elég kevés fogy Magyarországon, szóval ilyen cikkeknél nem a fogyasztás az elsődleges, hanem az olcsó előállítás.

2020. júl. 20. 09:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, és ezek a külföldi cégeknek, úgy érhető el, hogy ezen országokat - köztük minket is - bevesznek az EU-ba, hiszen a legkönnyebben a fent vázoltak így valósíthatóak meg.

Ha pedig bevettek az EU-ba, úgy a támogatás is jár. Viszont a támogatásért cserébe sokkal jobban járnak.

2020. júl. 20. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!